Medved istančanog ukusa jede samo "pino noar" grožđe

Autor:

Medved će otići tamo gde medved želi!

0
A- A A+
medved Foto: MONDO/GORAN SIVAČKI

  Vlasnici porodičnog vinograda "Navaro", primetili su crnog medveda koji godinama uživa u vinogradu koji se prostire na 40 hektara. Za njegovim noćnim posetama, ostaju vidljivi otisci šapa i prazna loza.

Ali ovog leta, vinograd "Filo" u Kaliforniji prvi put je zabeležio posetu medveda na sigurnosnim kamerama. Video prikazuje veliku životinju kako se okreće i zaustavlja da uživa u svojoj poslastici.

Izbirljivi medved jede samo grožđe sorte pino noar, uprkos činjenici da se u ovim vinogradima, uzgaja osam sorti grožđa i pažljivo bere plod vinove loze, rekao je Aron Benet suvlasnik porodičnog posla.

"Drago mi je što on voli najskuplje vino koje uzgajamo, ali to je kap u kanti za nas. Drago nam je što ga imamo. Ova sorta grožđa gaji se u zabačenom delu vinograda koji je na najvišoj nadmorskoj visini, pa je pretpostavka da je medvedu to najdostupnije, a možda i medved ima dobar ukus", rekao je Benet.

Poljoprivredni arhitekti predložili su dodavanje "medveđih merdevina", ograde za vinograd rađene posebno za dobrodošlicu medvedima i promovisanje prirodnog ekosistema.

Kada su zabeležili kretanje medveda na video snimku, Benet i njegova porodica objavili su na društvenim mrežama kompilaciju poseta medveda i drugih životinja vinogradu. Snimak je imao oko 10 000 pregleda.

Benet napominje da očekuje da će se medved vratiti još nekoliko puta pre nego što sezona žetve počne, a traktori i njihova jaka svetla uplaše sve životinje u blizini.

Izvor: YOUTUBE/SCREENSHOT/ LOS ANGELES TIMES

Sve vijesti