Krivične protiv Pljevljaka koji su nasrnuli na doktorku

Autor:

Ljekar i medicinski radnici Opšte bolnice u Pljevljima, Sabina Hadžiosmanović, Denis Delić i Nedeljko Džaković, podnijeli su krivičnu projavu protiv D.A. i P.A. zbog verbalnog napada.

Krivične protiv Pljevljaka koji su nasrnuli na doktorku Foto: MONDO/Zora Ćirković

Incident se desio na internom odjeljenju Opšte bolnici u Pljevljima u sriejdu 25. septembra kada su D.A. i P.A. nakon žustre rasprave verbalno i fizički, uz prijetnje, nasrnule na doktorku i dva medicinska radnika, piše Dan.

To je treći napad na medicinsko osoblje na radnom mjestu od početka godine, navodi podgorički dnevnik.

 List dodaje da su iz policije saopštili da su saslušani učesnici incidenta i da je o cijelom slučaju obaviješten zamjenik tužioca Božidarka Gačević.

Verbalni napad je policiji prijavljen u noćnim satima, nakon što je doktorka tražila od mladića da napuste odjeljenje, kada je došlo do svađe i prijetnji.

O djelu će se izjasniti nadležni tužilac i vjerovatno podnijeti prekršajnu prijavu protiv dva lica, kazali su za „Dan“ iz policije.

Zaposleni su ispričali da su dvije osobe u toku redovnog procesa rada na internom odjeljenju došli u posjetu, i pored dva upozorenja sestre da napuste prostorije. Samoinicijativno su ušli na odjeljenje, zajedno sa pacijentom, i verbalno i fizički napali medicinsku sestru, prenosi Dan.

Iz bolnice su naglasili da su zaposleni zabrinuti zbog incidenta i ne osjećaju se bezbjedno na svojim radnim mjestima.

Pljevlja: Napadnuta medicinska sestra u Opštoj bolnici

Sve vijesti