Herceg Novi: Taksisti stavio nož pod grlo!

Autor:

Potvrđena optužnica protiv Novljana S.Š i L.S. koji su pokušali da opljačkaju taksistu iz tog grada uz prijetnju nožem!

0
A- A A+
Herceg Novi Foto: MONDO

  Obojica se terete za krivično djelo razbojništvo u pokušaju, piše Dan.

Prema optužnici koju je podiglo Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, okrivljeni su 20. decembra 2018. godine, oko 23.10, u Bijeloj, po prethodnom dogovoru, pokušali da otmu novac od K.Z. 

 U optužnici se navodi da su okrivljeni u Igalu ušli u vozilo prevoznika „M.“ kojim je upravljao oštećeni. Okrivljeni S.Š. sjeo je iza oštećenog, a okrivljeni L.S. do okrivljnog S.Š., nakon čega su zatražili da ih poveze do Bijele. 


“Po dolasku u Bijelu, kada je oštećeni zaustavio vozilo, okrivljeni S.Š. je izvadio nož, a okrivljeni S.L. je izašao iz vozila govoreći „plati čovjeku“. Okrivljeni S.Š. je otvorio vrata vozila i zatim prislonio nož oštećenom na grkljan, a drugom rukom ga povukao za kragnu govoreći „daj pare“ i ponovio to više puta”, prenosi detalje optužnice Dan.

U optužnici se navodi da je taksista u tom trenutku uhvatio ruku okrivljenog u kojoj je držao nož i naglo krenuo vozilom, a zatim naglo kočio i dodavao gas, usled čega je okrivljeni S.Š. oboren na sjedište.

“Dok mu je lijeva noga bila izvan i dok je vozilo još bilo u pokretu uspio je da izađe iz vozila. Tom prilikom je okrivljeni S.Š. oštećenom nanio laku tjelesnu povredu”,  piše u optužnici, prenosi Dan.

Sve vijesti