Legija Perišiću: Bolje ubica nego izdajnik države

Autor:

"Draže mi je da budem ubica nego kao ti izdajnik države i svog naroda! Da vi niste prodali Srbiju za kilo jagnjetine i 500 dolara Arkan ne bi morao da oblači uniformu", poruka bivšeg komandanta "crvenih beretki" komandantu VJ!

Legija Perišiću: Bolje ubica nego izdajnik države Foto: MONDO/screenshot/YouTube

Milorad Ulemek, osuđen na višegodišnju robiju zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, udario je iz sve snage po bivšem načelniku Generalštaba Momčilu Perišiću, koji je Legiju i crvene beretke optužio da su eliminisali Slobodana Miloševića, Zorana Đindića i njega!.

Bivši komandant JSO, se pored toga, obrušio na generala I zbog njegove tvrdnje da je Željko Ražnatović Arkan nametnuo DB i MUP Srbije, te da Arkan nije bio patriota i heroj, već eksploatator ratnog plijena, piše Kurir.

U odgovoru Perišiću poručio je da mu je draže da bude ubica i da robija nego da, poput bivšeg načelnika Generalštaba, bude izdajnik svoje države i naroda.

Ističući da mu je jedno pismo malo da nabroji sve Perišićeve grijehe, Ulemek objašnjava da je ovim pismom želio da podsjeti Perišića na njegovu ,,ružnu i tužnu prošlosť.

"Obično ne odgovaram na prozivke koje pročitam o sebi u raznim medijima. Ne bih to učinio ni sada da niste u svom lupetanju pomenuli pokojnog Željka Ražnatovića, Srpsku dobrovoljačku gardui JSO, tako da osjećam da mi je dužnost da vas podsjetim na nekoliko stvari. Vi, generale, kao da ste zaboravili ko ste i šta ste, pa vam je izgleda lakše da dijelite lekcije drugima, a zaboravljate da, ako ne pamti istorija, onda to pamte drugi", navodi Legija na početku pisma u kojem odgovara Perišiću. 

 Negirajući Perišićevu tvrdnju da je DOS srušio Miloševića, Ulemek tvrdi da su nekadašnjeg predsjednika SRJ srušile strane službe uz pomoć saradnika u Srbiji, među kojima ubraja i Perišića, prenosi Kurir.

"Nije, generale, DOS srušio Miloševića, nego su ga srušile strane službe uz pomoć takvih kao što ste vi, a koji ste činili taj DOS. Vi ste, generale, bili samo pešadija stranih službi kojom je komandovao neko drugi. Pominjete pokojnog Đinđića, a zaboravili ste, generale, kako vas je i zbog čega istjerao iz zgrade Vlade. Zaboravili ste, izgleda, šta se nalazi na svim onim trakama koje su snimljene kako ćućorite sa stranim špijunima i na sva usta pljujete tog istog Đinđića, na koga se pozivate, i svoje kolege iz te Vlade, koju sada hvalite" piše Ulemek za S.telegraf.

Perišićeva tvrdnja da je Željka Ražnatovića i Srpsku dobrovoljačku gardu zanimao samo ratni plijen razbijesnila je šefa crvenih beretki, koji poručuje da general koji je ostavio Vojsku i narod ne može da dijeli lekcije.

"Naš glavni zadatak bila je odbrana srpskog naroda. Onog naroda koji vi I vaši slični niste mogli da odbranite iako ste se za to školovali zakletvu položili. Da ste vi to uradili, Žejko Ražnatović ne bi morao da oblači uniformu. Podsjetio bih vas, generale, da smo 1995. bili ostavljeni od vas u Krajini i da se Garda borila kod Dvora na Uni dva dana da bi probila ustaški obruč i tako izvela 15.000 ljudi iz okruženja, koje ste vi, generale, ostavili i napustili" ističe Ulemek.  

 Dodaje da je u to vrijeme Perišić sjedio u Beogradu "i tobože se iščuđavao kako je pala Krajina, a za to ste znali nekoliko dana unaprijed". Govoreći o Ražnatovićevoj ulozi u ratu, Ulemek je napisao: 

"Da vas podsjetim, generale, Željko Ražnatović je dokazani srpski patriota i junak, za razliku od vas, generale, koji ste dokazani izdajnik svoje države i svoga naroda. Tu istu državu I narod ste prodali za kilo jagnjetine i 500 dolara, koje su vam munuli ispod stola na kojem se pušila ta ista jagnjetina".

Ulemek je potom generalu Perišiću poslao brutalnu poruku: "Generale, vi bi trebalo da se povučete u neku banju gdje ima ger jatrijsko odjeljenje za liječenje kompleksa matorih, iskompleksiranih i polusenilnih generala, da tako čekate grobara da dođe po vas". Obraćajući se Perišiću, Ulemek poručuje da bivši načelnik Generalštaba nema prava nikoga da proziva jer je "prodao svoje potčinjen". 

"Generale, meni je draža moja časna robija nego vaša nečasna sloboda, meni je draže da, kako vi kažete, budem ubica i državni neprijatelj nego veliki junak kakav ste vi", poručuje Ulemek, koji pismo završava sa ,srdačan pozdrav, bez poštovanja".

Sve vijesti