Srpska manekenka teško povrieđena na imanju milijardera

Autor:

Simona Adrejić tuži milijardera za ozbiljne povrede koje je zadobila na njegovom imanju, kada je prilikom vožnje na mini žičari udarila u drvo.

Srpska manekenka teško povrieđena na imanju milijardera Foto: YouTube/screenshot/FashionTV,Bloomberg Live manekenka Simona Andrejić, biznismen Čina Ču

Srpska manekenka Simona Andrejić (25) koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povrijeđena u nesreći na mini žičari na imanju vijetnamskog milijardera Čina Čua (53), zbog čega se sada kreće u invalidskim kolicima, prenosi američki dnevnik New York Post.

Oni prenose da je manekenka polomila karlicu na nekoliko mjesta i da joj je hitno potrebno ušivanje ruke nakon što je prilikom vožnje na privatnoj mini žičari velikom brzinom udarila u drvo. Simonu je silina udarca zakucala za drvenu platformu 50 metara iznad zemlje, gdje je visila skoro dva sata sve dok je hitne službe nisu spasile.

Ona je prebačena u lokalnu bolnicu u Njujorku, a potom helikopterom u u Yale New Haven bolnicu, jednu od najpoznatijih u Sjedinjenim Državama.

Privatna žičara na kojoj se manekenka vozila nalazi se na luksuznom privatnom imanju u Vestčesteru, nadomak Njujorka i u vlasništvu je vijetnamskog biznismena, bivšeg direktora američke multinacionalne kompanije "Blackstone" Čin Čua.

Nesreća se dogodila 17. jula ove godine kad je Ču na svoje imanje u Vestčesteru pozvao svoje prijatelje i grupu fotomodela kako bi se družili i zabavljali. Okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće u kojoj je povređena Simonida su još uvijek nepoznate.

Biznismen je posle nesreći obećao Simoni da će se "pobrinuti za sve", pa je smjestio u hotel sa pet zvjezdica i dao joj luksuzni "rols rojs" za redovne vožnje na brojne ljekarske preglede.

Jezivo samoubistvo manekenke

On je manekenki ponudio nagodbu uz odštetu od nekoliko hiljada dolara mjesečno tokom ove godine, koju je Simona odbila pošto troškovi liječenja ovako teških povreda u Americi daleko prevazilaze tu sumu. Ču joj je navodno zaprijetio da će joj uskratiti i njegu i hotel. Odmah nakon toga Simona se iselila iz hotela.

Biznismen i milijarder Čin Ču koji, koji sada vodi investicionu kompaniju CC kapita, ali ni njegovi advokati nisu htjeli da komentarišu slučaj.

Srpska manekenka, koja je još u invalidskim kolicima, angažovala je advokate i sprema multimilionsku tužbu, tvrdi New York Post.

"Simona ima zastrašujuće povrede. Ne može da radi i u bolovima je. Trebalo bi da dobije nadoknadu u okviru zakona", rekao je njen zastupnik Salvatore Straculo, poznati njujorški advokat za slavne ličnosti.

Ču je inače razveden, otac dvoje djece, koji se sada zabavlja sa ruskom manekenkom.

Simona Andrejić je osvojila modni svijet ušavši među top pet modela na prestižnom Elit model luk 2009. godine. Postala je zaštitno lice nove kolekcije planetarno poznatih sestara Olsen. Radila je brojne revije za brendove Guči, Kalvin Klajn i Dolče i Gabana.

Tagovi:
Sve vijesti