SASTAV ZVEZDE: Vatreno krštenje Garsije?

Autor:

Vezni red Crvene zvezde za gostovanje u Švajcarskoj pun upitnika.

SASTAV ZVEZDE: Vatreno krštenje Garsije? Foto: MN Press

Fudbal je takav da se raspoloženje među navijačima može promeniti od strepnje do euforije u razmaku samo dve utakmice.

Tako su se pristalice Crvene zvezde prošle srede pribojavale gostovanja u Kopenhagenu zbog izostanka povređenog Milana Pavkova i bledih partija Ričmonda Boaćija, a evo već ovog utorka puni samopouzdanja putuju u švajcarski Bern.

 Pavkov je i dalje van stroja, ali je Boaći pogotkom u Danskoj nagovestio povratak u formu, a ovaj put je tu i Tomane, koji je golom u Subotici za pobedu 3:2 upisao prvenac u crveno-belom dresu i odigravši celu utakmicu pokazao da je povreda prošlost.

Tu je i Mateo Garsija, tek pridošlo argentinsko krilo, koji bi mogao da ima "vatreno krštenje" u Bernu.

Sam je priznao da nije 100 odsto spreman za ceo meč takmičarskog fudbala, ali pošto je stigao iz pripremnog procesa Las Palmasa, neće biti iznenađenje ukoliko ga Vladan Milojević stavi u tim od prvog minuta. To bi značilo da se onda Mirko Ivanić sa levog krila pomera u sredinu, uz Kanjasa, umesto povređenog Jovičića i suspendovanog Jovančića (tri žuta kartona).

Postoji opcija i da Garsija ostane na klupi, a da se u startnoj postavi nađe Miloš Vulić, što bi značilo da će on uz Kanjasa, a Ivanić još jednom na krilo.

Izvor: MONDO/Jovan Terzić


Uloga "pleja" garantovna je Marku Marinu (koji će morati da vodi računa jer mu predstoji opasnost da zbog žutog kartona propusti revanš), a uz desnu aut-liniju se ponovo očekuje Aleksa Vukanović, ukoliko se ispostavi da Mohamed El Fardu Ben, uprkos odluci da putuje, nije dovoljno spreman. Protiv Kopenhagena je Vukanović sasvim dobro odradio svoje zadatke, pa neće biti iznenđenje ako opet zaigra.

Što se tiče odbrane, Nemanja Milunović nema pravo nastupa zbog isključenja u Danskoj (dva žuta), ali razloga za brigu ne bi trebalo da bude, jer ga je Radovan Pankov sjajno odmenio.

Dakle, startna postava Crvene zvezde u Bernu mogla bi da bude: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Kanjas, Ivanić - Vukanović, Marin, Garsija - Boaći.

Sve vijesti