Naša šansa živi u Roterdamu

Autor:

Selektor odbojkaša Crne Gore Veljko Bašić poručuje sa priprema za EP

0
A- A A+
Odbojka pokrivalica Foto: Guliver/Getty Images/Takashi Aoyama

  Nekako u tišini našeg sjevera (najprije u Pljevljima, a sada i u Bijelom Polju) odbojkaši Crne Gore spremaju se svjetla velike pozornice, za istorijski nastup na Evropskom prvenstvu... Selektor Veljko Bašić sa paklenih priprema je poručio.

"Naporno jeste, ali sam jako zadovoljan radom, zalaganjem igrača i napretkom naše igre" istakao je Bašić za Radio-televiziju Crne Gore.

Evropsko prvenstvo počinje 12. septembra (Crna Gora kreće dan kasnije protiv domaćina Holandije), a prvi put će ga organizovati četiri zemlje uz Holandiju, još i Francuska, Belgija i Slovenija. Naši momci naći se u nekom novom ambijentu za sve njih.

"Sigurno je da za svakog igrača mnogo znači nastup na jednom takvom takmičenju, na tako visokom nivou... Nakon Evropskog prvenstva imaće drugačiji uvid i u svoj nivo, a posebno će reprezentacija biti drugačije viđena" smatra Bašić.

Rivali Crne Gore u grupi D u Roterdamu biće Holandija, Poljska, Češka, Estonija i Ukrajina. U osminu finala prolaze četiri najbolja...

"U grupi imamo dvije selekcije koje su veliki favoriti Holandija koja igra pred svojim navijačima i Poljska koja je svjetski prvak. Ostali rivali su selekcije sa kojima možemo da igramo, ali znamo da su jako opasne", ocijenio je Bašić.

Jasno je, dakle, gdje Crna Gora vidi svoju šansu u Roterdamu...

"Detalji će odlučivati, šansa postoji, međutim treba da u budemo u najbolj em izdanj u ukoliko želimo pobjede protiv njih", rekao je selektor Crne Gore.

Crnogorski odbojkaši u Bijelom Polju ostaće do subote, kada će u Podgorici početi završnu fazu priprema. U našem glavnom gradu odigraće dvije utakmice sa Grčkom, dok će sa moćnim Iranom, našeg Igora Kolakovića, odigrati nekoliko pripremnih mečeva i obaviti zajedničke treninge.

"Mislim da smo na istom nivou sa Grčkom, međutim za mene najvažniji će biti rad sa Kolakovićem i njegovim Iranom, jer se radi o ekipi koja se nalazi u Top 8 na svijetu. Tu ćemo da vidimo koji je naš nivo i u odnosu na svjetsku odbojku i dokle smo došli sa pripremama za Evropsko prvenstvo", zaključio je Veljko Bašić.

Tagovi:
Sve vijesti