Telefon za ljubitelje AKCIJE, prvi svoje vrste (VIDEO)

Autor:

Prva ultraširoka akciona kamera u industriji mobilnih telefona je stigla zajedno sa Motorola One Action uređajem, a mi vam pokazujemo kako radi i šta da očekujete od nje.

Telefon za ljubitelje AKCIJE, prvi svoje vrste (VIDEO) Foto: MONDO / Motorola

Život ne zastaje, zato ne bi ni vi trebali“, rekli su MobIT ekipi predstavnici Motorola kompanije na prvom susretu sa novim modelom. Srećom, iz kompanije nam pružaju i način da uhvatimo momenat, koji nam je zaista važan, a mi vam sad pokazujemo i kako!

Upoznajte Motorola One Action, najnoviji uređaj iz Motorola familije, koji vam omogućuje da sačuvate vaš svet u pokretu, prikazan na velikom ekranu.

Sa Motorola One Action kamerom, prvom ultraširokom akcionom kamerom u industriji, sad imate konačno i mogućnost da snimite video u položenom formatu, dok je telefon u vertikalnom položaju. Video materijal će sadržati kvalitetan zapis zahvaljujući Motorola One Action sistemu sa tri kamere pozadi, koje su prvi put tako skrojene na mobilnom telefonu. Pomoću vještačke inteligencije (AI) možete da gledate i video zapise na 21:9 CinemaVision ekranu, uživajući u elegantnom dizajnu telefona, koji se ekstremno lako koristi sa samo jednom rukom.

TRI kamere za beskonačnu akciju

Kamera namijenjena ljudima u pokretu, ali na mobilnom telefonu je konačno stigla. Motorola One Action trostruka kamera sadrži 117º ultraširoku akcionu video kameru, prvu u industriji, koja snima uzbudljiv video sadržaj, koji se četiri puta više uklapa u kadar, a zapravo je to tehnologija, koja i u video snimku spaja četiri piksela u jedan, kako bi se dobio kvalitetniji snimak, istovremeno dobar i u uslovima lošeg osvijetljenja. Tehnički, to je jedna od tri kamere, i to rezolucije 16 megapiksela, sa otvorom blende f/2.2 i snimanjem video materijala u Full HD formatu sa 60 fps. Ne propustite podatak da ova kamera NE MOŽE da se koristi za fotografije, pa je u tom domenu ostavljen sistem druge dve kamere.

Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji hardverskih i softverskih inovacija, Motorola je omogućila snimanje ultra-širokih položenih video sadržaja, ali kroz objektiv telefona, koji je u vertikalnom položaju.  “Kad se video pregleda u horizontalnom položaju telefona, sve uspomene ispunjene akcijom se vide na cijelom ekranu. Unaprijeđena Video Stabilizacija donosi video klipove bez drhtanja i oni su sad samo prošlost“, tvrdi kompanija Motorola.

Posljednje značajno unapređenje, ali definitivno ne i manje važno, jeste 2.0 µm Quad Pixel tehnologija, koja donosi četiri puta veću osjetljivost na svjetlost, čineći da video zapisi budu oštriji i svjetliji u svakoj situaciji.

Glavna kamera je, ipak ona od 12 MPx, koja sadrži autofokus i brzu i preciznu za detekciju lica (PDAF, širokougaona, takođe, ali ne ultraširokougaona), dok 1.25µm pikseli i f/1.8 otvor blende pomažu u hvatanju više svetlosti za svijetlije fotografije. Plus, sa trećom i takoreći pomoćnom kamerom od 5 MPx se lako postiže i dodaje prirodni efekat zamagljenosti fotografije (boke, blur), gdje je, takođe moguće podesiti intenzitet ili oblast, koja je u fokusu na fotografiji za savršen portret. Specifikacije ove kamere nisu dalje objašnjene.

Izvor: Motorola

Kad uzmemo u obzir i to da su na ovom telefonu uključene i Moto AI funkcije, kao što su optimizacija snimka unapred za automatski izbor tj. podešavanje parametara slikanja u odnosu na okruženje, pametna kompozicija i auto snimak osmjeha, vrlo je lako postati mnogo bolji fotograf mobilnim telefonom, nego što je to dosad bio slučaj.

Bioskopsko iskustvo u vašem džepu

Snimite vaš video, opustite se i uživajte u akciji sa ekranom od 6.3 inča digagonale, CinemaVision (21:9) i Full HD+ modom (rezolucije 1.080 x 2.250 piksela, 432 ppi, LTPS IPS LCD), sa slikom preko čitavog ekrana.

Da ne spominjemo da možete da gledate omiljene filmove u njihovom originalnom ultraširokom formatu. Plus, 21:9 aspekt odnos na Motorola One Action telefonu vam dozvoljava manje skrolovanja i više pregleda samo jednom rukom.

Pametan od samog početka

Motorola One Action je opremljena naprednim kamera opcijama, podržanim Samsung Exynos 9609 čipsetom sa osam jezgara (Mali-G72 MP3 GPU, 4 GB RAM, 128 GB memorije). Zaboravite na nedostatak prostora za čuvanje vaših slika i akcionih videa, jer sa internom memorijom od 128 GB i opcijom za dodavanje microSD kartice, koja čuva dodatnih 512 GB, ima dovoljno mjesta za sve važne događaje.

Izvor: Motorola

Motorola One Action, takođe koristi i Universal Flash Storage (UFS) tip brze memorije, tako da možete da uživate u ultrabrzim performansama čitanja i upisivanja u internu memorije. UFS sistem omogućava čak i brze Android OS performanse i odlično ispunjavanje više zadataka u isto vrijeme.

Puna baterija tokom čitavog dana

Baterija od 3.500 mAh vam donosi makar jedan dan neprekidne autonomije, bez dodatnog punjenja.

Pročitajte i ovo: Zašto je bitno da i vaš telefon ima Quad Pixel opciju

Možete da gledate filmove tokom vašeg leta, koji može da traje i 11 sati ili da slušate omiljenu listu pjesama, koja je duga 47 sati, a čak i da ništa od navedenog ne planirate - imaćete šest i pola dana u režimu čekanja.

Google inovacije koje mogu biti od pomoći

Bilo da koristite Google Assistant kako bi obavili stvari ili da pronalazite balans sa Digital Wellbeing opcijom, znajte da su sve to omogućile Google inovacije.

“Nastavljamo saradnju sa kompanijom Google, kako bismo korisnicima donijeli jedinstveno iskustvo u korišćenju softvera. Uživajte u mjesečnom ažuriranju bezbjednosnim i sigurnosnim softverom tokom naredne 3 godine, i najnovijem Android operativnom sistemu, kao i jednostavnom korisničkom iskustvu zahvaljujući Android One platformi, zasnovanoj na Android Pie verziji OS-a.

Izvor: Motorola

Plus, Motorola One Action telefon sadrži sve ono što volite vezano za Moto iskustva, uključujući Moto akcije, koje čine dnevne obaveze lakšim.

Možete jednostavno jednim pokretom zgloba da otvorite kameru ili sa dva pokreta na dolje aktivirate blic, ili recimo, možete da koristite navigaciju uz pomoć novog, redizajniranog One Button Nav Moto ekrana, koji daje brz pregled notifikacija i novosti bez otključavanja telefona.

Izvor: Motorola

Izvor: Motorola

Sve vijesti