FOTO: Trifa je stigao u Laktaše, ovo je NOVA Igokea

Autor:

Srpski stručnjak se vratio u ABA ligu i u utorak prvi put okupio svoj novi tim.

FOTO: Trifa je stigao u Laktaše, ovo je NOVA Igokea Foto: KK Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaši Igokee u utorak su u Laktašima počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će biti potencijalna "mina" za protivnike u ABA ligi i apsolutni favorit u domaćim takmičenjima.

Ovog ljta ekipa koju vodi srpski stručnjak Aleksandar Trifunović se značajno pojačala dovođenjem, Rašada Vona, Kinana Evansa, Marka Tomasa, Aleksandra Cvetkovića, Denisa Kliforda i Vaidasa Kariniauskasa, uz "starosjedioce" Savu Lešića, Marka Lukovića i mladog Dalibora Ilića.

Na prvoj prozivci u utorak pojavili su se svi igrači osim Rašada Vona, koji će se ekipi pridružiti u petak.

"Imali smo pet, šest dana gdje su trenirali momci koju su u programu Igokee, kako bismo došli do zaključka koje igrače ćemo inicijalno pripojiti prvom timu, a na koje ćemo računati za Ligu Republike Srpske i Ligu BiH. Bitno je da su se svi odazvali na vrijeme i da su svi došli u dobrom stanju. U ovim danima ćemo imati pažljiviji uvod, kako bismo zaobišli povrede. Svi su došli rapoloženi, svi su sa dobrom radnom etikom, tako da nas sada očekuje naporan rad. Čekamo još Rašada Vona, koji se zbog problema sa putnom ispravom nije pojavio. On će u Laktaše stići u četvrtak i već naredni dan imaćemo ga na treningu", rekao je trener Igokee, Aleksandar Trifunović.

Igokea će kompletne pripreme odraditi u Laktašima a moguć je odlazak na neke turnire.


"Nekoliko utakmica ćemo igrati u Laktašima krajem mjeseca, posle toga ćemo u Kranjskoj Gori igrati protiv ekipa Laškog i Ulma, a po povratku u Banjaluku očekuje nas i meč  Cibonom. U periodu od 10. septembra do početka lige odigraćemo još nekoliko mečeva. Imali smo poziv za jedan turnir u Turskoj, ali smo ga otkazali jer nismo mogli da povežemo još jednu utakmicu u tom sistemu, tako da smo 'kratki' za dva meča. Moja želja je da to budu što jači protivnici. Opet, ne želimo da 'pipamo' protivnike sa kojima ćemo igrati u prva dva tri kola",  rekao je Trifunović.

On je dodao da je roster za novu sezonu pažljivo biran i istakao da je Igokea pokušala da napravi tim koji će biti konkurentan svakome, na svakom terenu.

"Vrlo teško je imati garanciju bilo čega, ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finansijskim mogućnostima. Maksimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim, koji se uklapao u budžet i probali smo da se obezbijedimo premao mom trenerskom ukusu", izjavio je srpski stručnjak.

"Neke stvari imamo naslijeđene i to smo morali da uklopimo. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu da igra apsolutno konkurentno i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti, kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed“, istakao je Trifunović.

Jedan od novajlija, iskusni hrvatski košarkaš Marko Tomas, rekao je da je roster dobar i da je sada potrebno da se stvori hemija unutar ekipe.

"Moram da kažem da je atmosfera na početku odlična, a krenuli smo nešto lakšim intenzitetom. Tokom sljedećih dana treninzi će biti intenzivniji. Čekamo još neke igrače i najbitnije da se krene bez povreda. Moramo postepeno  da pojačavamo rad i da spremni uđemo u narednu sezonu. Ono što je najbitnije, roster će biti dobar. I druge ekipe su se značajno pojačale. Moramo da dođemo do hemije, bez toga ni u jednom timskom sportu nema razultata. Moramo da igramo jedan za drugoga, moramo biti svjesni svih prednosti i mana i moramo da kvalitetno radimo, kako bismo bili konkurentni“, poručio je nekadašnji igrač Reala i jedan od projektovanih nosilaca igre nove, Trifunovićeve Igokee.

Sve vijesti