Salcburg konačno ušao u LŠ, pa srušio transfer REKORD

Autor:

A zaradili su 60 miliona eura, samo od prodaje igrača...

Salcburg konačno ušao u LŠ, pa srušio transfer REKORD Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Zahvaljujući popravljanju nacionalnog koeficijenta iz godine u godinu - završila se "agonija" Red Bul Salcburga koji je ostvario direktan plasman u Ligu šampiona, nakon što je u ovom vijeku čak deset puta neuspješno pokušavao da se probije kroz kvalifikacije.

Značajan priliv novca od najelitnijeg takmičenja, kao i lijepa zarada od prodaje nosilaca igre, značila su i da Salcburg može da uloži u pojačanja - više nego ikada do sada.

Ovog popodneva obavijestili su javnost da su uložili čak 12 miliona eura u Maksimilijana Vebera (21) koji dolazi iz Sevilje, samo šest mjeseci nakon što su ga ljudi iz Andaluzije otkupili od Ajaksa, za 10,5 miliona eura.

Veber nastupa na mjestu štopera i biće konkurencija Pongračiću i Ramalju, a dobra vijest za Salcburg jeste i to što je reprezentativac Austrije. 

Ponikao je u Rapidu iz Beča, a potom ostvario transfer u Ajaks koji ga se brzo odrekao.

Salcburg je od prodaje igrača ovog ljeta zaradio već oko 60 miliona eura (Dabur, Šlager, Lajner, Volf...), dok su pored Vebera doveli i Kristensena (Ajaks), odnosno trojicu fudbalera od samo 16 godina - Kjergard (Lingbi, 2,7 miliona eura), Sesko (Domžale, 2,5) i Okoh (Vaud, 2).

Sve vijesti