Koncert za "braću na Kosmetu" (VIDEO)

Autor:

Crna Gora nije zaboravila svoju braću na Kosmetu poruka je humanitarnog koncerta “ Za naše Kosovo i Metohiju” održanog sinoć po 29. put na Kanli kuli u Herceg Novom.

Koncert za "braću na Kosmetu" (VIDEO) Foto: MONDO/Anto Baković

Fondacije "Delije" humanitarni koncert organizovao je povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke.

U programu nastupili su Ivana Žigon i Kosovski božuri, grupa 357 i Trubački orkestar Marka Gligorijevića, uz specijalne goste večeri - Vladu Georgieva i Danicu Crnogorčević.

POGLEDAJTE nastup Vlade Georigieva i performans "Delija"

Izvor: YouTube/Stefan Spirit

Koncert je održan u okviru ovogodišnje manifestacije "Trg od ćirilice" u organizaciji crkvene opštine Herceg Novi - Mitropolije crnogorsko-primorske.

Organizatori navode da narod Crne Gore nije zaboravio svoju braću na Kosmetu o čemu govori brojnost publike na Kanli kuli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: YouTube/Stefan Spirit

 Pored koncerata po Srbiji, Republici Srpskoj i Severnoj Makedoniji, fondacija "Delije" je do sada organizovala četiri koncerta u Crnoj Gori, na kojima je skupljeno preko 35.000 eura za pomoć i obnovu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, prenose mediji.

Sve vijesti