Još jedan protest opozicije u Beogradu

Autor:

U Beogradu je održan 34. protest "Jedan od pet miliona".

0
A- A A+
protest, opozicija, protest opozicije, jedan od pet miliona, stop krvavim košuljama Foto: Mondo/Stefan Stojanović


Cilj današnjeg okupljanja je, kako je rečeno na početku skupa da podseti "na sedam godina propadanja za vreme vlasti Aleksandra Vučića".

Protest je počeo ispred Terazijske česme gde se okupljenima obratio student Uroš Eleković, koji je poručio "da je Srbija već sedam godina okupirana, posvađana sa svim komšijama, zemlja u kojoj su uništeni mladost i porodice i zarobljena sloboda".

Na ulici, ispred kamiona odakle su se obraćali govornici,  bile su položene  u niz ilustracije sa porukama kojima organizatori žele da pokažu da "Srbija za vreme vladavine Aleksandra Vučića propada".

Na protestu su govorili i novinar Srđan Škoro i jedan od organizatora protesta Srđan Marković.

Kolona je prošla pored RTS i Predsedništva Srbije.

Protest je završen ispred zgrade predsedništva porukom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "da će sam učestvovati na predstojećim izborima, ukoliko ne omogući fer uslove".

Ispred predsedništva doneti su džakovi sa "glasačkim listićima" na kojima se svaka izborna lista zove "Aleksandar Vučić - Budućnost Srbije".

Organizatori protesta istkli su da će šetnje nastaviti sve dok građani ne vrate sebi "oteta prava, slobodu i državu".

Opozicioni protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije odvijaju se subotom više od sedam meseci.

Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Tagovi:
Sve vijesti