Suđenje dječacima iz Berana zatvoreno za javnost

Autor:

Pred sudijom za maloljetnike bjelopoljskog Višeg suda Vanjom Rakonjac juče je počelo suđenje trojici dječaka iz Berana koji se terete za nedozvoljene polne radnje nad djevojčicom.

0
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

 Njima je ranije odlukom Višeg suda produžena mjera smještaja u JU Centar Ljubović u Podgorici. Suđenje trojici maloljetnika bilo je zatvoreno za javnost, piše Dan.

Više državno tužilaštvou Bijelom Polju podiglo je optužnicu protiv trojice dječaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više mjeseci, sa još dvojicom školskih drugova koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu. Protiv dvojice dječaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak, zato što prema zakonu nijesu krivično odgovorni.

Prema trojici maloljetnika, nakon pripremnog postupka, Više državno tužilaštvo je podnijelo vijeću za maloljetnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mjere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

Njima je stavljeno na teret da su počinili krivično djelo silovanje, krivično djelo obljuba sa djetetom i krivično djelo ucjena.

Dječaci pod posebnim režimom

Tagovi:
Sve vijesti