HOROR: Vadila grašak, našla TETKU u zamrzivaču

Autor:

Tužilaštvo u Varaždinu nakon petomesečne istrage podiglo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubistva njene sestre Jasmine Dominić, piše "Jutarnji list".

HOROR: Vadila grašak, našla TETKU u zamrzivaču Foto: Guliver/Getty Images/Qwart

Reč je o slučaju koji je izazvao nezapamćen interes i zgražavanje javnosti budući da je telo Jasmine Dominić najmanje 15 godina bilo skriveno u zamrzivaču u kući njene sestre u mestu Palovec pokraj Čakovca.

Optužnicom se Smiljana Srnec tereti da je tokom leta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanela joj višestruke prelome kostiju na glavi, pa je 23-godišnjakinja preminula usled zadobijenih povreda.

U optužnici je predloženo da se Smiljani Srnec produži istržani zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

U 'slučaju Palovec' pre dva i po meseca se dogodio veliki obrt. Kako je "Jutarnjem listu" potvrđeno iz dva nezavisna izvora, Tužilaštvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim su mogli da potvrde optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu tokom avgusta 2000. godine, a njeno telo sakrila u zamrzivač.

Horor u Hrvatskoj: Telo devojke u zamrzivaču!


To su otisci njenih prstiju uzeti iz unutrašnjosti zamrzivača, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvosmisleno ukazuju da je samo ona manipulisala telom svoje ubijene sestre.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz zamrzivača pronađeni su i otisci drugih ukućana.

Otisci su ostavljeni kada je Smiljanina kćerka Katarina otvorila zamrzivač, pomerila paket i onda ugledala ljudsko koleno. Nakon toga joj je pozlilo i dalji tok događaja je manje-više poznat: obavešteni su Centar 112, policija...

Sve vijesti