"Ne možete osvojiti Mundijal bez gej fudbalerki"

Autor:

Izjava koja je ponovo podelila javnost...

"Ne možete osvojiti Mundijal bez gej fudbalerki" Foto: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Megan Rapino ponovo u centru pažnje.

Zamenica kapitena ženske fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Država prethodnih dana uzburkala je javnost nakon poruke da neće otići u "jeb**u Belu kuću" kod Donalda Trampa, na šta je žestoko reagovao i predsednik...

Trampova poruka bila je da ne treba da omalovažava zemlju, kao i da prvo treba da osvoje turnir kako bi bili pozvani, da bi potom napravio izuzetak i odmah pozvao čitav tim.

Već dan kasnije Rapino je postigla dva gola za pobedu SAD nad Francuskinjama (2:1) i plasman u polufinale Mundijala, da bi odmah posle meča ponovo dala "jaku" izjavu, naglasivši svoju seksualnu orijentaciju.

"Napred gejevi", kazala je Rapino koja je lezbijka i bori se za prava LGBT populacije.

"Ne možete da osvojite Svetsko prvenstvo u fudbalu bez gejeva u svom timu. To niko nikada nije uradio ranije. I to vam je nauka na delu".

megan rapino Foto: Guliver/Marc Atkins/Getty Images)

Inače je jun proglašen za "mesec ponosa", i upravo zbog toga se većina LGBT parada održava u ovom periodu, a tako je i u Sjedinjenim Američkim Državama zbog čega je Rapino posebno zadovoljna.

"Motivisana sam zbog ljudi poput sebe koji se bore za istu stvar. Iz toga crpim najveću energiju, mnogo je gore kada druge pokušava te da uverite da nisu u pitanju, tako se cedite. Za mene je prelepo što sam lezbejka tokom 'meseca ponosa' i Svetskog prvenstva", kazala je iskusna fudbalerka koja za reprezentaciju ima više od 150 nastupa.

Sve vijesti