Kakvo ljeto u NBA: U "izlogu" i Al Horford

Autor:

Sjajni centar nije postigao dogovor sa Bostonom oko produžetka ugovora, ali to ne mora da znači da će napustiti "kelte".

Kakvo ljeto u NBA: U "izlogu" i Al Horford Foto: Guliver/Jonathan Daniel/Getty Images

Biće ovo zanimljivo ljeto u NBA ligi!

Veliki broj "zvezda" postaće slobodni agenti 30. juna i biće slobodni da promijene sredinu, a najviše pažnje izazivaju odluke Kevina Durenta, Kavaja Lenarda, Kleja Tompsona, Kajrija Irvinga, Demarkusa Kazinsa, Kembe Vokera, Nikole Vučevića, Džimija Batlera i drugih.

Ovom spisku pridružio se i vjerovatno najbolji košarkaš Bostona iz prošle sezone, iskusni dominikanski centar Al Horford, koji je "izašao" iz ugovora sa Seltiksima.

Horford je imao opciju da ostane u Bostonu za godišnju platu od 30,1 milion dolara, ali će umjesto toga postati neograničeni slobodni agent i moći da potpiše za neki drugi klub, međutim i dalje je veoma realno da ostane član "zelenih".

Pretpostavlja se da je Horford odbio prvi ugovor kako bi Boston mogao da mu ponudi trogodišnji sa manjom platom, a time bi napravili prostora u "salary capu".

Navodno, po novom sporazumu dobijao bi oko 20 miliona dolara godišnje.

/GOLDEN STEJT PLANIRA DA ZADRŽI DURENTA I TOMPSONA/

Tim potezom bi Seltiksi mogli da dovedu još nekog "superstara" iz NBA lige, možda baš nekog od pobrojanih iznad, a čini se da su na pragu pravljenja novog tima pošto će ekipu gotovo sigurno napustiti Kajri Irving, koji se nije najbolje uklopio sa saigračima.

Naravno, ovo je i rizik za Boston pošto je Al Horford i te kako "tražena roba" u NBA i moglo bi da se desi da u slučaju neke bolje ponude, i ugovora na četiri sezone, promeni sredinu.

Horford je član Bostona od 2016. godine kada je stigao iz Atlante.


Sve vijesti