Bez iznenađenja u SNSD: Dodik ostaje predsjednik

Autor:

Milorad Dodik danas je jednoglasno reizabran za predsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na Saboru stranke u Laktašima.

0
A- A A+
milorad dodik Foto: Jovanka Nikolić, Srna

Na Saboru, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata, izabrani su i novi članovi Glavnog odbora i Statutarne nadzorne komisije.

Dodik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija i obaveza biti predsjednik najjače političke stranke u Srpskoj.

"Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Srpske i njenog naroda", poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik odbio da primi njemačku ambasadorku

Saboru SNSD je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, koji je istakao da je glavni nacionalni interes Srbije i srpskog naroda - Srpska.

"Volio bih da neki Srbi u Srbiji vole Srbiju koliko je voli narod u Republici Srpskoj. Socijalistička partija Srbije vam želi mnogo uspjeha u daljem radu", rekao je Dačić.

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov poželeo je Savezu nezavisnih socijaldemokrata uspjeh u zaštiti prava građana Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

SUD ODUZEO: Kako je Dodik platio stan saradnici

On je pročitao pismo rukovodstva Jedinstvene Rusije, koje je upućeno povodom održavanja Sabora SNSD, u kojem je navedeno da je uspostavljanje odnosa dve političke partije značajno, jer se time jača uzajmna saradnja.

Kineski amasador u BiH Ji Ping poručio je da je Kina protiv bilo kakvog protekcionizma i da je za saradnju zasnovanu na uzajamnom poštovanju.

"Verujem da će naši dobri odnosi biti nastavljeni, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju", rekao je Ping, poželjevši uspješan rad Saboru.

Tagovi:
Sve vijesti