Predsjednik Đukanović čestitao Ramazanski bajram

Autor:

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodomvelikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama,reisu Islamske zajednice u Crnoj GoriRifatu Ef. Fejziću.

0
A- A A+

„Po svojoj prirodi, ovaj praznik upućuje na uzvišene poruke islamske vjere. Islam je religija milosrđa, saosjećanja, ljubavi i umjerenosti, koja poziva na mir, pravdu i odricanje od nasilja i ekstremizma, u čijoj su suštini uzajamno uvažavanje i solidarnost među ljudima", stoji u čestitki.

Milo Đukanović Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

"Ramazanski bajram afirmiše neprolazne vrijednosti poput čovjekoljublja i iskonske dobrote, koje su nam potrebne kako bismo očuvali, ali i unapređivali multikulturalnost i multikonfesionalnost, kao ključne, vjekovima njegovane civilizacijske tekovine Crne Gore. Na temeljima tih vrijednosti, smo i izgradili današnju nezavisnu Crnu Goru, uvaženu članicu NATO-a i zemlju koja se kroz pristupne pregovore našla na domak članstva u EU, u čemu su i pripadnici Islamske zajednice u Crnoj Gori imali svoju zapaženu i neizostavnu ulogu",rekao je predsjednik.

"Uvjeren sam da će nastupajući praznik biti još jedan podsticaj da nastavimo zajednički da gradimo našu budućnost kroz dalju afirmaciju univerzalnih vrijednosti, koje smo zajedno očuvali, koračajući već utabanim putem sloge i prosperiteta našeg društva. Uz želje da predstojeći praznik provedete u miru, blagostanju i sreći, među svojim najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke",poručio je Đukanović.

Sve vijesti