U Škotskoj se sve zna: Seltik opet odbranio "tripletu"

Autor:

Istoriski uspeh doneo je bivši đak Pari Sen Žermena.

U Škotskoj se sve zna: Seltik opet odbranio "tripletu" Foto: Jeff Holmes/PA via AP/Tanjug

Brendan Rodžers (46) otišao je u februaru iz Seltika u Lester, ali to nije uticalo na dominaciju škotskog šampiona u svim domaćim takmičenjima.

I pod vođstvom njegovog naslednika Nila Lenona (47), najdominantniji klub te zemlje osvojio je treći put uzastopno "triplu krunu" - titulu Premijer lige Škotske, kao i trofeje tamošnjeg Liga kupa i FA Kupa, u kojem je trijumfovao ove subote.

Harts - Seltik 1:2 (0:0)

Foto: Jeff Holmes/PA via AP/Tanjug

Iako je Rajan Edvards u 52. minutu poslao loptu u mrežu favorita kroz noge golmana Skota Bejna, finale FA Kupa ipak je odlučio napadač Seltika, mladi Francuz Odson Edua (21).

Nekadašnji đak Pari Sen Žermena iznudio je i iskoristio jedanaesterac u 62. minutu, a potom je 20 minuta kasnije u situaciji "jedan na jedan" rutinski savladao golmana Hartsa, Čeha Zdenjeka Zlamala za konačnih 2:1 i trijumf u finalu.

Seltik je tako ostvario istorijski podvig, jer je u poslednje tri sezone osvojio svih devet domaćih trofeja. Nakon poslednjeg u nizu, klupsko rukovodstvo ponudiće Lenonu dugoročnu saradnju i tako će postati izvesno da će stručnjak iz Severne Irske voditi ekipu i u takmičarskoj 2019/20.

Tagovi:
Sve vijesti