Miloš Marović za 13 godina zaradio 1,5 milion eura

Autor:

Od 2002. do 2014. godine Miloš Marović je ostvario prihode koji su nadmašili njegove rashode, navodi se u dopunskom nalazu finansijske struke koji su potpisali vještaci Predrag Rakočević I Hamid Šabović.

Miloš Marović za 13 godina zaradio 1,5 milion eura Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Vještaci su juče u Višem sudu predstavili četiri varijante obračuna rashoda i prihoda i ni u jednoj varijanti nisu našli da je Marović imao više rashoda od prihoda, piše Pobjeda

List navodi da je prema nalazima vještaka, Marović za 13 godina zaradio više od milion i po eura (1.561.428,54), što znači da je godišnje prosječno prihodovao oko deset hiljada eura mjesečno.

Po nalazima vještaka, on je već od 18 godina, kao mladi odbojkaš Budvanske rivijere bilježio značajne prihode, koji su se kasnije uvećavali raznim zajmovima, kreditima ili kupoprodajama, navodi Pobjeda. 

 Marović je od odbojke prihodovao oko 50.000 eura, utvrdili su vještaci koji su “uzeli u obzir iskaze svjedoka, ugovore o zajmu, prihode po osnovu profesionalnog angažovanja u OK Budvanska rivijera, kupoprodajnih ugovora nekretnina, prihoda po osnovu kreditnih zaduženja kod banaka u Crnoj Gori, dokumentovanih prihoda članova porodice (svadbeni pokloni u novcu), kao i prihode po osnovu kamate na oročena sredstva“.

Vještak Šabović je naveo da je, prilikom analiziranja dokaza koji se odnose na prilive sredstava Marovića, odrađen i spisak novčanih poklona sa svadbe (oko 26.000 eura), ističući da ostavlja sudu na procjenu spisak, jer on sa stanovišta finansijske struke ne predstavlja vjerodostojnu finansijsku ispravu.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal navodi da iz dokaza tokom finansijske istrage nepobitno proizilazi da je Miloš Marović od 2006. do 2014. godine imovinu stekao kriminalom.

Tužiteljka Lidija Vukčević zatražila je ranije da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovna imovina njegove supruge Tamare, te stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata, podsjeća Pobjeda.

Za trinaest godina, od 2002. do kraja 2014. godine Miloš Marović je imao nešto više od milion i četristo hiljada eura.

Iznos odliva novca (rashoda Marovića u navedenom periodu prema raspoloživoj dokumentaciji iznosio je 1.446.398,67 eura.

Naredno ročište u Višem sudu je zakazano za 24. jun.

Miloš Marović je potpisao nagodbu sa Tužilaštvom i priznao da je bio dio kriminalne grupe i pristao da odleži godinu zatvora. Tu kaznu nije odležao već je tražio da je izdržava u Srbiji čiji je državljanin.

Sve vijesti