Nenad Čanak u 43. godini u ulozi igrača

Autor:

Neobična situacija u Lijetkabelisu gde trener Nenad Čanak nema dovoljno igrača za održavanje treninga.

0
A- A A+
nenad čanak, nenad canak Foto: MN Press

Srpski trener Nenad Čanak završio je košarkašku karijeru još pre sedam godina, ali je ponovo morao da se "prebaci" u ulogu igrača.

Lijetkabelis, litvanska ekipa koju trenutno vodi, ima velikih problema s povredama tako da je Nenad Čanak (43), morao da se "skine" u opremu i da zaigra na treningu sa svojim igračima, pošto nisu imali dovoljan kapacitet za "pet na pet".

Oni su u plej-ofu prvenstva Litvanije protiv Žalgirisa mogli da nastupe sa samo osam igrača, a već mesec dana traju problemi sa "kvantitetom" na treninzima koje ovako kompenzuju.

Zanimljivo je da je Nenad Čanaka na pitanje ko je bolji na treninzima - on ili njegov pomoćnik Sandis Buškevic - kroz osmeh odgovorio: "Ja!".

Čanak je u karijeri igrao za mnogobrojne klubove (Partizan, Kikinda, Spartak, Vojvodina, Alba, Himik, Tamiš...), dok mu je Lijatkabelis treći klub kao samostalnom treneru pošto je prethodno vodio Spartak i Partizan.

Regularni deo sezone završili su kao četvrti uz skor 23-13, dok u polufinalu plej-ofa gube 1:0 u seriji protiv Žalgirisa.

Tagovi:
Sve vijesti