“Zaslužili smo, ali neke stvari su bile pobrkane”

Autor:

Sutjeska osvojila četvrtu titulu, a Nikola Rakojević svoju treću, svi u Nikšiću su prezadovoljni sa sjajnim rezultatom

0
A- A A+
Sutjeska slika Foto: Mondo

  Euforija u gradu “piva i čelika” ne jenjava!

Sutjeska je osvojila četvrtu titulu kolo prije kraja, proslavila je sa svojim navijačima kraj Bistrice nakon pobjede nad Grbljem (2:0), a onda su se svi zajedno radovali do zore.

Potpuno zasluženo!

Emocije u Nikšiću nisu mogle da se sakriju, a igrači i navijači su najsrećniji bili zbog trenera Nikole Rakojevića. Čovjeka koji se operisao prije 15 dana i koji je ušetao u legendu, jer je postao rekorder po broju osvojenih titula u Crnoj Gori - Peco ima tri, Dejan Vukićević i Dragan Radojičić dvije.

Lako je bilo šta sada reći, ali prije utakmice sa Grbljem smo imali tremu. Ali, vjerovali smo i to je presudilo. Neću ništa novo reći, igrači su iznijeli najveći teret. Bilo je promjenljivih rezultata, znamo kako smo počeli šampionat, kako smo jesenas igrali i kakvu smo imali koncentraciju”, rekao je Rakojević, svjestan da je njegova vojska dizala formu iz kola u kolo…

Vremenom je sve počelo da dolazi na svoje, a raduje me što smo isključivo bili bazirani na rad, a na kraju smo sve to pretočili u djelo”, dodao je Peco.

Budućnost je dugo pritiskala Sutjesku u prvenstvu, nadala se kiksu Nikšićana, ali “plavo - bijeli” se nisu dali. A mnogi su priželjkivali da se titula rješava u posljednjem kolu - u subotu - kada “plavi” pod Goricom dočekuju Nikšićane.

Kolale su razne priče u posljednje vrijeme, da bi bilo najpoštenije da se o tituli odlučuje u tom posljednjem meču pod Goricom, jer kao ta bi utakmica trebala da pokaže ko je zaista bolji. Međutim, meni se čini da je ovdje mnogo što - šta pobrkano i kao da zaboravljamo da je upravo Budućnost, u oktobru prošle godine, imala pet bodova više od nas. Zašto nijesu uspjeli da održe tu prednost pitanje je za njih, ali zašto bi se u posljednje vrijeme provlačila priča kako je u finišu prvenstva naših sedam bodova više nedostižno. Mi smo od 20. oktobra uspjeli da napravimo tu bodovnu razliku i to prije svega što su naši igrači bili psihološki jaki”, jasan je Rakojević, koji je dodao...

Nijesmo nikada ni posumnjali da će se ovo desiti, a kad u timu vlada takva atmosfera onda titula dolazi kao nagrada. I taj posljednji meč pod Goricom, biće za nas kao svi ostali, odigraćemo najbolje što možemo, bez obzira što smo prije nego se možda očekivalo riješili pitanje titule”, jasan je trener Sutjeske.

Sve vijesti