Američki nosači aviona u Persijskom zalivu (VIDEO)

Autor:

Američka mornarica je danas saopštila da je izvela vježbe u Arapskom moru s grupom nosača aviona, poslatom u Persijski zaliv radi suprotstavljanja navodnoj, nepreciziranoj pretnji Irana.

0
A- A A+
Persijski zaliv, sad, mornarica Foto: Tanjug/U.S. Navy via APMornarica je ukazala na američku "spremnost da odgovori na prijetnju", kao i da spriječi konflikt i sačuva strateške interese SAD.

Vježbe su izvedene u petak i u subotu, navela je mornarica SAD.

Izvor: Youtube/Fox channel


Poslije tvrdnji da Iran predstavlja sve veću prijetnju na Bliskom istoku, Vašington je prije dvije nedjelje poslao u Persijski zaliv i bombardere, radi zaštite američkih vojnika i interesa SAD i njihovih saveznika u tom regionu.

Iran na pragu punog sukoba!

Situacija u vezi s Iranom ponovo se zaoštrila ovih dana, pošto su SAD objavile da postoji opasnost od te islamske republike, ne precizirajući o kojoj opasnosti je riječ.

Iran je nedavno saopštio da će početi s povlačenjem iz sporazuma sa svjetskim silama godinu dana nakon što je Amerika istupila iz nuklearnog dogovora.

Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je da evropski lideri imaju rok od 60 dana da pronađu način da Iran zaštite od američkih sankcija ili će Teheran početi sa obogaćenjem iranijuma na nivou sa kojeg se može proizvoditi atomsko naoružanje.

EU je od Irana zatražila da poštuje međunarodni sporazum i da blok namerava da i dalje obavlja trgovinu sa Teheranom uprkos sankcijama SAD.

Tagovi:
Sve vijesti