Đurić: Sutra se brani opstanak Srbije

Autor:

Predsednik Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić pozvao je Srbe da izađu na sutrašnje lokalne izbore na Kosmetu, ocenivši da glasački listići predstavljaju bedem nastojanjima Prištine da prevarama i trikovima zauzme sever Pokrajine

0
A- A A+
marko đurić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Kažem sada svima kojima su u srcu - Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Banjska, da znaju da su ovo izbori na kojima se brani opstanak Srbije i srpskih interesa", poručio je Đurić.

On je rekao za Radio-televiziju Srbije da su separatisti na Kosmetu očekivali da će Srpska lista i Srbi doneti odluku da bojkotuju lokalne izbore kako bi mogli da izguraju albanske kandidate u srpskim sredinama.

Zapaljeno vozilo funkcionera Srpske liste

Đurić navodi da Priština, u želji da zastraši Srbe, planira da pošalje viliki broj albanskih policajaca na biračka mesta i odvrati ljude od glasanja.

On je rekao da će pokušati sutra da bude na Kosovu i Metohiji, ali i podsetio da mu je u prethodnih godinu dana 18 puta onemogućen dolazak u južni srpsku pokrajinu.

Govoreći o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, koja je zakazana za 27. maj, Đurić je rekao da je parlament mesto gde se razgovara o najvažnijim temama i na kome treba da se ispolje razlike u mišljenjima, a ne na ulici.

Đurić je naveo da je reč o odličnoj prilici da se čuje šta se radilo u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Sve vijesti