Čelsi skupo platio turneju u Americi, pred finale

Autor:

Ruben Loftus-Čik je doživeo ozbiljniju povredu na PRIJATELJSKOJ utakmici, samo deset dana pred meč za trofej sa Arsenalom.

Čelsi skupo platio turneju u Americi, pred finale Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Čelsi je odlučio da se "probije" na američko tržište i zbog toga je, između ostalog, odlučio da u januaru skupo plati dolazak Kristijana Pulišića, koji teško da vredi 60 miliona evra zbog svojih igara - ali, zbog marketinškog potencijala - i više!

Tim povodom je Čelsi po završetku sezone u Premijer ligi, a sve pred finale Lige Evrope krajem maja, gostovao u Sjedinjenim Američkim Državama radi promocije brenda.

Odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Nju Inglanda u Foksborou u Masačusetsu, i slavili su golovima dvostrukog strelca Rosa Barklija i jednim Olivijea Žirua, ali su na istom meču ostali bez Rubena Loftusa-Čika.

Možda i najbolji igrač Čelsija u završnici sezone doživeo je povredu skočnog zgloba, Markos Alonso kaže i "ahilove tetive", pa će zbog toga propustiti finale Lige Evrope.

"Plavci" će tako zbog prijateljske utakmice u Americi ostati bez visokog veziste u utakmici sezone što se sigurno neće svideti Mauriciju Sariju, koji bi mogao da dobije otkaz bez obzira kako se završio meč protiv Arsenala.

Upravo je Italijan izrazio zabrinutost zbog dogovorene mini-turneje u SAD pred tako važnu utakmicu, ali Čelsi nije ni pomišljao na otkazivanje.

Ruben Loftus-Čik je ove sezone odigrao 40 mečeva za Čelsi i dao 10 golova uz pet asistencija, a posebno dobar bio je u poslednjih nekoliko nedelja kada je iz startne postave "istisnuo" Matea Kovačića i istakao se u završnici napada.

Finale Lige Evrope igra se 29. maja u Bakuu.

Sve vijesti