“Računam kao da je dva razlike, ambijent bio idealan”

Autor:

Fudbaleri Budućnosti ostali na minus pet od Sutjeske, ali trener Branko Brnović je optimista i oduševljen je odzivom navijača protiv Iskre, Varvari podržali vođu Aleksandra Ivanovića

“Računam kao da je dva razlike, ambijent bio idealan” Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nakon 28. kola u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, rastojanje je isto - Budućnost zaostaje pet bodova u odnosu na šampiona Sutjesku.

Međutim, poslije još jedne dobre partije i trijumfa nad Iskrom (3:1) pod Goricom, trener “plavih” Branko Brnović je još veći optimista što se tiče titule.

Golovi su došli iz izrađenih akcija, mogao je da padne još koji, a primljen je sa bijele tačke.

Odigrali smo dobro, bilo je nekoliko grešaka, među njima i penal, imali smo i još šansi. Iskra je pokušavala preko Milića i Nikača, ali naši štoperi su se odlično nosili sa tim. Pobjeda je zaslužena. Pet bodova jeste veliko, ali računam kao da je dva”, rekao je Brnović, aludirajući na međusobni okršaj sa Sutjeskom u posljednjem kolu i pobjedu plavih pod Goricom.

Rekao sam i igračima da nije ovo samo jurnjava za titulom, već i spemanje ekipe za Evropu. Ne želim da Budućnost igra epizodnu ulogu i ispada u prvom kolu, već da napravimo nešto više. Nadam se da će to biti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ne Ligu Evrope, Ipak, ako Sutjeska pobijedi sve do kraja čestitaćemo joj od srca”, jasan je bivši selektor Crne Gore.

A protiv Iskre se skupilo 1500 gledalaca. Najviše ovog proljeća, možda i sezone. Razlog - podrška vođi navijača “Varvara” Aleksandru Čaki Ivanoviću, koji se nalazi u pritvoru poslije sukoba ultrasa Budućnosti i policije u srijedu u Nikšiću poslije utakmice sa Sutjeskom.

Fudbaleri Budućnosti su izašli u navijačkim majicama, po sredini sjeverne tribine je raširen transparent “Sloboda navijačima”, a zatim je raširen novi “Čakina tribina”, a potom je upućena poruka “Sve se vraća, sve se plaća, vratiće i tvoja braća”.

Ambijent je bio idealan, od kada sam ovdje želim da povežem publiku i igrače. Navijači i te kako vraćaju kada se igrači trude, a i mi smo dužni da uzvratimo Varvarima na tome što su uz nas gdje god da igramo. Ne samo oni, već i ljudi sa zapadne tribine, a to mi daje snagu da radimo još više, da se dodatno zbližimo i vjerujem da je to recept za uspjeh”, podvukao je Brnović.

Tagovi:
Sve vijesti