Ljubljana u šoku: Umro otmičar gradskog autobusa

Autor:

Neidentifikovani muškarac (48) nakon otimanja autobusa ljubljanskog gradskog prevoza i privođenja, umro je u policijskoj stanici uprkos pokušajima da ga reanimiraju.

0
A- A A+
ljubljana, slovenija, bicikli, bicikl Foto: MONDO/Tamara SekulovićLjubljansko "Delo" navodi da je nepoznata osoba vozača gradskog prevoza, koji je vozio na redovnoj liniji, prisilila da skrene prema obilaznici, prijeteći mu da će ga ubiti šrafcigerom.  

Međutim, ističe list, vozač je ostao priseban i skrenuo u pravcu koji je zahtijevao otmičar, ali je nakon toga namjerno prešao preko crvenog svjetla na semaforu kako bi upozorio policiju.

Slovenačka policija saopštila je danas 48-godišnjak, koji je oteo autobus ljubljanskog gradskog saobraćaja i skrenuo ga s redovne linije, uz prijetnje vozaču da će ga ubiti, nakon privođenja izgubio svijest i umro, uprkos pokušajima da ga reanimiraju.

Prema saopštenju, policija je reagovala nakon što ih je sinoć nešto prije 21 sat o tome obavijestio jedan od putnika iz otetog autobusa.

Muškarac za kojega je kasnije utvrđeno da je 48-godišnjak iz Kranja, ušao je u Ljubljani u autobus na redovnoj gradskoj liniji i opasnim oštrim predmetom i verbalnim prijetnjama prisilio vozača da skrene prema gradskoj obilaznici u pravcu autoputa, dok su se malobrojni putnici povukli u zadnji dio autobusa, prenela je HINA.

Intervenisalo je više policijskih patrola koje su zaustavile oteti autobus na ulazu na autoput.

"Policajci su korišćenjem prisilnih sredstava (lisicama, fizičkom silom, stručnim zahvatom i plinskim sprejem) muškarca savladali i stavili pod kontrolu izvan autobusa. U postupku nakon privođenja muškarac je počeo da gubi svijest. Policajci su mu počeli pružati prvu pomoć, s čime je onda nastavila i medicinska ekipa prve pomoći pokušavajući da reanimira čovjeka, ali je on uprkos tome umro", navodi se u policijskom saopštenju.

Mediji navode da se otmičar automobusa po ulasku u vozilu ponašao čudno i da sumnjaju da je bio pod uticajem droge.

Sve vijesti