WhatsApp dobija 3 nove funkcije: Koje su i šta rade

Autor:

BETA verzija aplikacije omogućila je tri potpuno nove funkcije, koje bi trebalo da unaprijede funkcionalnost, ali i bezbjednost aplikacije.

0
A- A A+

WhatsApp je poslednjih nedelja u IT vijestima više bio zbog skandala, koji su ga pratili, nego zbog funkcionalnosti ili unapređenja. Ovog puta upravo o tome je riječ i predstavljamo vam tri nove opcije WhatsApp aplikacije, koje su još uvijek u test fazi.

WhatsApp nove opcije su:

- Otvaranja veb linkova iz poruka u okviru aplikacije
- Podizanje bezbjednosti kad se pretražuje internet kroz WhatsApp i
- Provjera vjerodostojnosti fotografija / obrnuta pretraga slika.

Pročitajte i ovo: WhatsApp osnivač pozvao da ukinemo Facebook: Hoćete li?

Otvaranja veb linkova iz poruka u okviru aplikacije omogućava da linkove iz poruke otvorite direktno u aplikaciji i da ne napuštate WhatsApp uopšte. Takođe, klikom na “X“ lako se isključuje veb pregledač i vraća se u WhatsApp aplikaciju.

Podizanje bezbjednosti kad se pretražuje internet kroz WhatsApp sad uključuje zabranu slikanja ekrana dok se vrši pretraga u okviru aplikacije, ali ni snimanje ekrana. WhatsApp je dobio i bezbjednosne filtere, koji upozoravaju na štetne i opasne stranice, koje mogu da izazovu probleme korisnicima ili telefonu.

Provjera vjerodostojnosti fotografija / obrnuta pretraga slika znači da korisnik odmah iz aplikacije ima mogućnost da ubaci sliku na Google pretragu (upload) i provjeri da li je ona napravljena ranije ili ne postoji u bazi slika ovog pretraživača. Na taj način korisnik dodatno može da utvrdi da li je slika po nekom osnovu lažna ili vjerodostojna.

Ove opcije će biti dostupne u nekom od narednih ažuriranja WhatsApp-a za iOS, Android i eventualno Windows uređaje.


Sve vijesti