Najzad i Chrome!

Autor:

Messenger, Viber, ranije YouTube, Twitter, Google Mpas i Messages, a sad i Chrome ima Dark Mode!

0
A- A A+

Chrome je dodao najzad Dark Mode za Windows 10 i MacOS verzije, a uskoro će to biti dostupno i korisnicima drugih platformi.

Korisnici MacOS sistema odmah mogu da koriste novi Chrome v73, koji donosi Dark Mode, dok Windows korisnici mogu da ga koriste, ukoliko je njima ta opcija otključana serverski, što znači da će nekim korisnicima Windows platforme Dark Mode biti omoguće u narednim satima ili danima, ali - dolazi, definitivno!

Izgleda kao, ali nije Incognito

Google Chrome Dark Mode izgleda kao Incognito Mode, ali samo izgleda - nemojte da vas taman izgled zbuni da pomislite da Chrome u Dark Mode-u neće zapamtiti šta ste posjećivali ili tražili ;)

Chrome je dosad imao mogućnost korišćenja tamnih tema, kroz Chrome Web Store, ali je Dark Mode sistemska opcija, koja prilagođava izgled svih elemenata pregledača tamnom prikazu i sadržaju stranica, koje se učitavaju. Na taj način Dark Mode bi trebalo da bude evolutivan, odnosno da kroz učenje bude poboljšan.

Novi mod je potpuno identičan osnovnom, bijelom načinu prikaza, samo što je taman, a to znači manje umaranje za oči, posebno noću. Uz korišćenje filtera za zaštitu vida ovo bi trebalo da bude dobitna kombinacija za dugo sjedjenje pred monitorom, kad je to neophodno.

Poslušajte Google: Ažurirajte Chrome odmah!

Chrome je u verziji Chrome v72 još uvek aktuelan za mobilne uređaje Android tipa, a ako sa novom bude dodat i Dark Mode - odmah ćemo vas obavijestiti!


Sve vijesti