CANU povelje i nagrade - profesorima i saradnicima UCG

Autor:

Na posebnoj sjednici Skupštine Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, održanoj juče, predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević uručio je 17 povelja o članstvu u CANU novim vandrednim i redovnim članovima.

CANU povelje i nagrade - profesorima i saradnicima UCG Foto: MONDO/Danilo Jauković

Od 17 povelja o članstvu u CANU, koje su uručene novim vandrednim i redovnim članovima, devet je uručeno profesorima Univerziteta Crne Gore.

Pored povelja o članstvu, uručene su i 3 nagrade iz Fonda Crnogorske akademije nauka i umjetnosti za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2018. godinu, od kojih su dvije pripale predstavnicima Univerziteta Crne Gore.

Za vanrednog člana Crnogorske akademije nauka i umjetnosti izabran je prof. dr Siniša Jelušić, redovni profesor Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

"Povelje su uručene novim redovnim članovima, a pripale su prof. drIgoru Đuroviću, redovnom profesoru na Elektrotehničkom fakultetu, prof. dr Predragu Miranoviću, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu, prof. mrŽarku Mirkoviću, redovnom profesoru na Muzičkoj akademiji, prof. drGoranu Nikoliću, redovnom profesoru na Medicinskom fakultetu, prof. drVukiću Puleviću, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu, prof. drŠerbu Rastoderu, redovnom profesoru Filozofskom fakultetu i Fakultetu političkih nauka, prof. drZoranu Rašoviću, redovnom profesoru na Pravnom fakultetu i prof. dr Svjetlani Terzić, redovnom profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu", stoji u saopštenju.

"Dvije od ukupno tri nagrade za podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka Crne Gore dodijeljene su dr Maši Ždralević, biologu, rukovodiocu Centra za naučno-istraživački rad na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore i Dušanu Kasalici, reditelju, studentu master studija i saradniku u nastavi na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore", saopštili su iz UCG.

Sve vijesti