Marković otvara žičaru u Ski centru Kolašin 1600

Autor:

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pustiće u subotu, 16. februara, zajedno sa direktorima Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i Skijališta Crne Gore Milošem Popovićem, u rad žičaru-šestosjed u novom Ski centru Kolašin 1600.

0
A- A A+

žičara Kolašin 1600 Bjelasica Foto: Vlada CG

"Novi ski centar sadrži, u sadašnjoj fazi, restoran sa administrativnim prostorijama, ambulantu i kompletnu prateću opremu, žičaru-šestosjed dužine 1.567 m, kapaciteta 2600 skijaša na sat i dvije skijaške staze ukupne dužine 4,5 km. Za potrebe skijališta izgrađena je nova putna, elektrotehnička u hidrotehnička infrastruktura", stoji u saopštenju Vlade Crne Gore.

Saopštili su i da je u turistički kompleks od četiri hotela, uz ski centar Kolašin 1600, planirana ukupna investicija od 77 miliona eura.

žičara Kolašin 1600 Bjelasica Foto: Vlada CG

Valorizacija Bjelasice i Komova podrazumijeva stvaranje prestižne turističke destinacije sa 224 km ski staza najvišeg kvaliteta, 52 žičare, 52 hotela i 23 pansionska hotela (kondo, apartmani i dr.).

Svečanost koju organizuju Skijališta Crne Gore počinje u 12:00 sati uz direktan prenos na Televiziji Crne Gore.

Prisutnima će se obratiti ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i direktori Uprave javnih radova i Skijališta Crne Gore.

Revijalnu trku otvoriće oko 13 sati najbolji smučar nekadašnje Jugoslavije Bojan Križaj.

Twitter Embed Code

Sve vijesti

Mondo izdvojeno