Osumnjičeni da su palili vozila u Baru

Autor:

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su izazvale požare na dva vozila i imovini pravnog lica

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ilustracija

  Barska policija uhapsila je N.G. (21), B.M. (21) i N.R. (19) iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, dok se dvoje od ova tri osobe sumnjiči za još jednog takvo krivično djelo.

Krivična djela počinjena su izazivanjem požara na vozilima i imovini, a izvršena su na štetu dva fizička i jednog pravnog lica.

"Naime, oni su u Sutomoru, po prethodnom podijeljenim ulogama, opservirali lokciju gdje su se nalazila dva parkirana kombi vozila a za koja su ove osobe vjerovale da pripadaju N.S. iz Sutomora. Oko 04.00 časa N.G. je, sumnja se, prvo polio benzinom a zatim izazvao požar na prednjoj regiji vozila „VW Transporter“, u vlasništvu Lj.K. iz Peći, a požar je zahvatio i kombi vozilo u vlasništvu N.S. Za to vrijeme N.R. i B.M. su, kako se sumnja, vršili opservaciju prilaznih puteva licu mjesta, nakon čega su se svi udaljili koristeci alternativne puteve u cilju izbjegavanja video nadzora i njihove identifikacije", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim zbog ovog krivičnog djela, a nakon uvida u spise predmeta i izjašnjenja vještaka za PEH, službenici CB Bar su nadležnom tužiocu podnijeli i krivičnu prijavu protiv N.G. i N.R.

"Oni su, kako se sumnja u Baru zapaljivom tečnošću polili betonsku podlogu objekta ove firme a potom inicirali požar nakon čega su pobjegli. Prisebnošću radnika obezbjeđenja navedeni požar, koji je prijetio da zahvati imovinu ove firme, je lokalizovan", saopšteno jeiz policije.

Oni su privedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinila dva krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

Sve vijesti