Na Žabljaku dnevno 500 turista

Autor:

Na Žabljaku na dnevnom nivou boravi oko 500 turista, koji su smješteni u hotelima i privatnom smještaju, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

0
A- A A+
Žabljak, Savin Kuk, Durmitor, snijeg, skijalište, skijanje, zima Foto: MONDO/Danilo Jauković

  “Procentualna popunjenost kapaciteta je za novogodišnje praznike bila veća od 90 odsto, a sada iznosi oko 50 odsto, s tim što svakog vikenda imamo značajan rast popunjenosti kapaciteta”, rekli su agenciji Mina-business predstavnici TO.

Oni su kazali da se nadaju da će se trend rasta broja turista koji posjećuju Žabljak i Durmitor nastaviti i u narednim danima.

Iz TO su podsjetili da je zimska turistička sezona na Žabljaku počela sredinom decembra ski openingom kakav do sada nije praktikovan u gradu.

“Uz bogat zabavni program i promociju nacionalnih gastro specijaliteta, prvi turisti počeli su priču o sezoni koja će, nadamo se, biti jedna od uspješnijih u posljednjih nekoliko godina”, poručili su iz TO.

Snijega, kako su dodali, ima dovoljno, a skijalište Savin Kuk je već u decembru bilježilo rekordne posjete.

“Od početka zimske sezone gosti na Žabljaku nijesu imali većih zamjerki. Snabdijevanje strujom i vodom je bilo uredno, a lokalni i magistralni putevi su očišćeni”, kazali su iz TO.

Skijališta Javorovača i Savin kuk rade svakodnevno.

“Preko pet kilometara staza je dobro pripremljeno i trenutno na oba skijališta imamo preko 40 centimetara utabanog snijega. Takođe su u funkciji staze za nordijsko skijanje i hodanje na krpljama”, rekli su iz TO.

Na skijalištu Savin kuk od ove godine u funkciji su topovi za osnježavanje staze.

“U ponudi je i avanturistički park za djecu i odrasle. Pet staza od kojih tri plave, jedna crvena i jedna crna, omogućavaju skijašima potpun užitak u čarima durmitorske zime”, saopštili su predstavnici TO.

Oni su kazali da su i ove godine, kao prethodnih, za sve turiste organizovali besplatan prevoz od centra grada do oba skijališta u dva termina - polazak u deset sati, a povratak u 15 sati.

“Gosti željni adrenalina su zainteresovani i za snowmobile - vožnju motornim sankama sa kojima i u ovim danima osvajaju najvisočije vrhove i posjećuju najskrivenije kutke Durmitora”, zaključili su iz TO.

Tagovi:
Sve vijesti