Lavrov već stigao u Beograd

Autor:

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd, uoči sutrašnje posete Srbiji ruskog predsednika Vladimira Putina.

0
A- A A+
lavrov, sergej lavrov, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Lavrova je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je poželeo dobrodošlicu Lavrovu i izrazio veliko zadovoljstvo ponovnim susretom.

Šef srpske diplomatije još jednom je istakao da je poseta Putina događaj od izuzetne važnosti u dugoj istoriji prijateljskih odnosa dve zemlje.

U brojnoj delegaciji koja će pratiti ruskog predsednika koji dolazi sutra u Srbiju biće i šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

Sever Kosova u ruskim zastavama i slikama Putina

Sa Putinom stižu i ministri trgovine i rada Denis Manturov i Maksim Topilin, ministar za digitalni razvoj, veze i masovne komunikacije Rusije Konstantin Noskov, kao i generalni direktor "Rosatoma" Aleksej Lihačov, objavio je Sputnjik.

U delegaciji će biti i šef Fonda "Skolkovo", bivši potpredsednik vlade Arkadij Dvorkovič, generalni direktor "Ruskih železnica" Oleg Belozjorov, kao i rektori tri velika univerziteta s kojima će biti potpisani sporazumi – Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO), ruskog državnog univerziteta za naftu i gas i sanktpeterburškog rudarskog univerziteta.

Očekuje se da će predsednik Rusije Vladimir Putin u Beograd sleteti sutra u prepodnevnim satima, a na aerodromu će ga dočekati domaćin, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.    

Lickaju Beograd: Vijore se ruske zastave (FOTO, VIDEO)

Tagovi:
Sve vijesti