Barović: Da odbranimo dobre rezultate

Autor:

Veselin Barović je novi predsjednik KSCG, a na tom mjestu je naslijedio Mila Đukanovića

0
A- A A+
lopta košarka pokrivalica fiba kvalifikacije Foto: Anthony Au-Yeung/Getty Images/Guliver

  Barović je dobio jednoglasnu podršku delegata, nakon čega je predložio članove Upravnog odbora koji su takođe jednoglasno izabrani.

U tom organu su: Dragan Bokan, Đorđije Goranović, Danilo Mitrović, Zoran Piperović, Željka Ratković, Dragan Tomić, Zoran Vujičić, Aleksandar Mijajlović, Đorđije Pavićević, Vojislav Smolović, Esad Zaimović i Suad Šehović.

"Pohvalio bih rezultate i na reprezentativnom i na klupskom nivou tokom mandata prethodnog Predsjedništva koje nam je ostavilo lagodnu finansijsku situaciju, pa je na nama da održimo to stanje i odbranimo dobre rezultate, a ako se ukaže prilika i da ih poboljšamo. Potencirao bih to da će polovinom godine biti završena izgradanja dvorane KSCG-a uz pomoć kompanije Bemax. U pitanju je hala kapaciteta 2300 mjesta koja je urađena po svim standardima i sigurno će unaprijediti uslove za sve naše reprezentacije." poručio je Veselin Barović nakon ponovnog izbora na mjesto predsjednika. Tu funkciju je obavljao od 2000. do 2010. a od 1991. do 1995. je obavljao dužnosti predsjednika Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Predsjednik Skupštine KSCG-a je Rafet Husović, a delegati su jednoglasno podržali i kandidata za mjesto zamjenika predsjednika - Radoslava Jovanovića.

Na Izbornoj i Redovnoj skupštini izglasan je i novi Statut KSCG-a koji je u skladu sa Zakonom o sportu, a pored toga usvojeni su još: Registracioni pravilnik, disciplinski pravilnik, pravilnik o arbirtraži.

Usvojen je finansijski izvještaj za 2018. kao i program rada i finansijski plan za 2019.

Tagovi:
Sve vijesti