Pivo iz kapsule - novi pivski hit (FOTO, VIDEO)

Automatizovan proces i ekskluzivna tehnologija omogućuju kompletnu “uradi sam” opciju ljubiteljima piva, koji ga mogu praviti i kod kuće!

Pivo iz kapsule - novi pivski hit (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO portal / LG

Naslov je lako mogao da bude i “Ovo od LG-ja niko nije očekivao“, jer realno - i nije! Južnokorejska kompanija nas je sve iznenadila predstavljanjem jednog njoj potpuno netipičnog aparata - kućne pivare!

Na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2019), kompanija LG je najavila sistem za proizvodnju piva baziran na kapsulama, LG HomeBrew. Ovaj uređaj čini da proces pravljenja piva bude nevjerovatno jednostavan zahvaljujući kapsulama za jednokratnu upotrebu, algoritmu optimalne fermentacije i opciji za samostalno čišćenje, čime je ovaj proizvod idealan za svakoga ko uživa u kreiranju ukusa piva po svojoj želji.

LG sistem je zasnovan na kapsulama koje jednostavnim načinom korišćenja stvaraju umjetnosti pravljena piva aktivacijom na dodir. Sa setom kapsula za jednokratnu upotrebu, a koje sadrže slad, kvasac, hmelj i aromu, pritiskom na dugme LG HomeBrew automatizuje kompletnu proceduru od fermentacije, karbonizacije, do servisne starosti i čišćenja tako da se uživanju mogu prepustiti i početnici. Dodatno, besplatna aplikacija za podršku (za Android i iOS uređaje) daje korisnicima mogućnost da, u bilo koje vrijeme, provjere status HomeBrew-a.

HomeBrew ne samo da nudi nevjerovatno jednostavan način pravljenja piva, već naglašava i kvalitet piva. Optimizovani algoritam fermentacije kontroliše proces fermentacije sa preciznom kontrolom temperature i pritiska, za garantovani uspjeh pravljenja. Sistem pametne kapsule otklanja sve poteškoće, koje se vezuju za tradicionalne metode pravljenja piva u kućnim uslovima. On automatski održava higijenu koristeći samo toplu vodu i na taj način osigurava čistoću za sledeće pravljenje.

Dizajniran tako da zadovolji raznolike ukuse, HomeBrew omogućava proizvodnju različitih vrsta piva. Pet karakterističnih vrsta piva bogatih aromom, koji će sigurno impresionirati su gorki američki IPA, zlatni američki Pale Ale, English Stout bogat ukusima i mirisima, pikantni Witbier u belgijskom stilu i suvi češki Pilsner.

Za otprilike dvije nedelje HomeBrew je u stanju da proizvede više od pet litara piva vrhunskog kvaliteta, u zavisnosti od vrste piva.

Cijena uređaja nije objavljena, a LG je napomenuo da će tokom vremena biti dodati novi ukusi i arome, u zavisnosti od želja potrošača.

Kako vam se čini ova pivska skalamerija?

Izvor: CNet

Tagovi:
Sve vijesti