Da li ovako treba da izgledaju automobili budućnosti?

Autor:

Futuristički dizajn prate inovativna rješenja za prečišćavanje vazduha, udobna, ali i otporna sjedišta, šasije otporne na ogrebotine i savremene setove baterija.

0
A- A A+

prototip Foto: promo/BASF

Mali, gradski i, naravno, električni.

Ovim riječima bismo u najkraćem mogli da opišemo prototipove vozila koja su nedavno predstavile kompanija BASF i Centar za istraživanje i razvoj Guandžo Automobil Grupa (GAC).

Iako su ovi modeli dizajnirani po ukusu kineskih vozača, lako se može desiti da se oni nađu i u drugim zemljama.

Osim što su sva tri prototipa dizajnirana futuristički, zajedničko im da imaju električni pogon i dva sjedišta. Ipak, svaki od modela ima neke svoje osobenosti.

prototip Foto: promo/BASF

"2US" je namjenjen starijim vozačima sa jedinstvenim sjedištem koje ima rotirajuću bazu. Sjedište pomaže starijim vozačima i putnicima da lakše ulaze i izlaze iz automobila. Plastični djelovi su napravljeni od BASF-ovih materijala i omogućavaju lako rotiranje mehanizma, koji se može rotirati za 90 stepeni horizontalno unutar i izvan automobilske kabine.

prototip Foto: promo/BASF

Fokus modela "2U" su žene, koje će moći da prilagode automobil svom stilu. Ovaj automobil ima jedinstveno sjedište sa prozirnim delovima, a površina suvozačevog sjedišta nalik krznu nastala je zahvaljujući posebnoj vrsti štampe.

prototip Foto: promo/BASF

"2ALL" je sadrži nekoliko dizajniranih elemenata koji zadovoljavaju potrebe dijeljenja automobila, uključujući lako upravljanje i jeftino održavanje. Tako je prednji branik napravljen od materijala otpornih protiv ogrebotina, dok su nasloni sjedišta i tapacirung napravljeni od pjene koja savršeno sjedinjuje udobnost i robusnost. Na taj način, ovaj model će preživjeti svakodnevnu eksploataciju.

Izvor: YouTube/BASF


Sve vijesti