Instagram briše objave i kod nas i brisaće i dalje

Jedan od najčešćih razloga zašto vam Instagram i Facebook brišu objave sa mreže.

0
A- A A+

Instagram u Crnoj Gori ne dozvoljava kačenje priloga i video klipova u kojima su prepoznate numere, koje podležu autorskim pravima, jer ta opcija nije podržana. Recimo, ako se u pozadini vaše čuje novi planetarno popularan hit, veća je vjerovatnoća da će objava, ako je video u pitanju, naravno, biti obrisana. Svakako, to ne mora uvijek da bude slučaj, ali bi trebalo da znate da ne kačite video, koji sadrži taktove svjetskih hitova.

Instagram je nedavno proširio listu zemalja u kojima su dovoljno dobro regulisani zakoni o autorskim pravima, iz kojih je moguće nesmetano kačiti bilo kakav video sadržaj, uključujući i audio zapis, ali Crna Gora i mnoge zemlje regiona nisu na toj listi.

Ukoliko vam Instagram i u velikom broju slučajeva i Facebook, obriše objavu zbog povrede autorskog prava numere, koja je “upala“ u video to će vam jasno biti stavljeno do znanja. Loša stvar je i to što Instagram Story objave, koje sadrže namjerno plasiran audio sadržaj neće moći da se reprodukuju kod nas, jer, opet - naša zemlja nije na listi podržanih. Ovakva je situacija sa nalozima javnih ličnosti, koje reklamiraju svoje nove pjesme ili neke druge audio sadržaje, koje je moguće preslušati direktno iz Instagram aplikacije.

Ako vam se desi da vam objava bude obrisana iz ovog razloga - objavite je opet, samo koristite opciju sa isključenim zvukom.

Tagovi:
Sve vijesti