Microsoft prestigao Apple

Autor:

Microsoft prestigao Apple. Neočekivan obrt, zar ne?! Ali samo na kratko.

0
A- A A+

Kompanija Microsoft na određeno vrijeme je, piše GSMArena, prestigla kompaniju Apple kao najvrednija američka kompanija. Prema procjenama finansijskih stručnjaka, tokom ponedeljka 26. novembra Microsoft je za milijardu dolara vrijedio više, nego Apple kompanija, dok je Amazon kompanija pratila obje kompanije u stopu.

Pročitajte i ovo: I Huawei je pretekao Apple, zvanično

Suzdržan stav investitora za Apple kompaniju i dobre prognoze za Microsoft, uz izuzetan učinak Azure i Office 365 poslovnih modela doveo je do promjene na vrhu liste, a zanimljivo je da je Microsoft ostvario dobar učinak na listi i zbog povoljnih predviđanja za Xbox konzolu, koja je odjednom postala popularnija, nego ranije kod korisnika.

S druge strane, obje kompanije se dosta muče u ovom trenutku. Microsoft ima veoma ozbiljnih problema sa Windows 10 operativnim sistemom i njegovom nadogradnjom, koja se odlaže još od početka oktobra, a s druge strane Apple se suočava sa usporenom iPhone prodajom i padom potražnje za iPad i Mac računarima.

Ipak, to ne muči pretjerano većinu analitičara, jer sledi Q4 period, u kojem slijede tradicionalne frenetične kupovine, pa će pravi izazov biti tek Q1, odnosno prvo tromesječje 2019. godine. Do tada ima vremena.


Sve vijesti