Nokia 9 PureView: “Olympic“ sa šest ili sedam kamera

Otkriveni novi detalji o Nokia 9 smartfonu.

0
A- A A+

Poznati sajt PhoneArena objavio je novu priču o Nokia 9 telefonu, koji nosi, navodno, kodno ime “Olympic“ i radi pod Android Pie 9.0 operativnim sistemom. Proizvođači telefona razvijaju svoje nove modele pod kodnim imenima, Nokijino je otkrilo parče koda, u koje je pomenuti sajt imao uvid. S obzirom na to da je logotip Olimpijskih igara sačinjen od pet krugova, koliko će biti kamera na poleđini uređaja, priča ima smisla, zar ne?!

Prvobitno je trebalo da Nokia 9 bude najavljena zvanično ovih dana tj. na jesen, ali kako je HMD Global u međuvremenu iznova radio neke stvari i želio da ubaci i PureView u cijelu priču, Nokia 9 je pomjerena tj. njena premijera za neko bolje vrijeme. Na izradi telefona radi pouzdan partner Apple kompanije, koji izrađuje iPhone uređaje, FIH Mobile, sestrinska firma Foxconn kompanije.

Za sada je nezvanično poznato da će telefon doći sa Android 9.0 Pie softverom, a PhoneArena tvrdi da je prototip spažen čak i sa novembarskim bezbjednosnim ažuriranjem.

Nadamo se da nećemo morati da čekamo predugo na Nokia 9 PureView i njegovih šest ili sedam kamera, jer pored pet glavnih lako bi mogao da ima i dvije spreda, za pametno otključavanje i napredni bokeh efekat…

Tagovi:
Sve vijesti