Demolirao sve, ali zaista - i iPhone i Android

Apsolutni šampion brzine među mobilnim uređajima, sa duplo više bodova, nego bilo koji Android, ali i iPhone model.

Demolirao sve, ali zaista - i iPhone i Android Foto: Promo / Apple

Apple kompanija napravila je, očigledno, čudo sa novim Apple A12X Bionic čipom, koji je prvi put upotrebljen u iPad Pro uređaju, najavljenom 30. oktobra. Ovaj čip je unaprijeđen i u odnosu na Apple A12 Bionic čip, koji se nalazi u iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR uređajima. Tvrdnja da je iPad Pro brži, nego 92 odsto prodatih laptop računara u poslednjih godinu dana, koju je Apple iznio u zvaničnom videu (eto ga na kraju teksta), nikako nije iznijeta napamet.

Novi iPad Pro od 11 i 12.9 inča radi pod iOS 12.1 operativnim sistemom, a “srce“ mu kuca u taktu Apple 12X Bionic čipa.

MONDO MobIT

Samo dva dana nakon zvaničnog predstavljanja iPad Pro u Njujorku, u Bruklinu, neko je okačio rezultate prvih Benchmark testova, koji ne samo da potvrđuju Pro oznaku ovog uređaja, nego potkrijepljuju i svaki epitet, koji je Apple iznio na premijeri tokom priče o hardveru, posebno čipu.

GeekBench 4.1 test za Single-Core i Multi-Core mjerenje otkrivaju da je Apple iPad Pro “monstruozno“ moćan za pojmove tableta. Ovaj uređaj je ostvario najbolje rezultate ikad na mjerenju, pa je u SC zabilježio čak 5020 bodova, dok je u MC mjerenju “probio plafon“ nevjerovatnim rezultatom - 18217 bodova!

U poređenju sa svim drugim uređajima, iPhone ili Android, to je gotovo duplo više, što je dosad nezabilježena prednost u bilo kojoj kategoriji, koju GeekBench aplikacije bilježe.

GSMArena objašnjava da je ukupno zabilježen rezultat performansi za oko 50 odsto bolji u odnosu na dosadašnje testirane uređaje i da je tako iPad Pro “razbio u komadiće svu konkurenciju“. Android tableti jednostavno nisu u ovoj ligi, jer su uglavnom zasnovani na starijoj generaciji Snapdragon platforme, listom 835, a od novijih uređaja najbolji dosad je bio Huawei Mate 20 Pro, sa nešto bodova manje od 10.000.

I za kraj, GeekBench otkriva da iPad Pro od 11 inča ima 4 GB RAM, a veći model, iPad Pro 12.9 inča dolazi sa 6 GB RAM, što je značajno povećanje RAM-a u odnosu na sve mobilne Apple uređaje do sada.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

Sve vijesti