Android slajder: 6 kamera, giga ekran, top cijena

Magic 2 je telefon, koji je jedinstven i po izgledu i po svojim specifikacijama, ali i po znatno povoljnijoj cijeni od premijum konkurencije.

Android slajder: 6 kamera, giga ekran, top cijena Foto: Promo / Honor

Znamo da je Honor majstor da dobar telefon ponudi po odličnoj cijeni (pogledajte, recimo Honor 8X, koji smo upoznali u Pragu i Honor Play, koji nam se predstavio u Berlinu, ali Magic 2 postavlja nov rekord kad je u pitanju uloženo - dobijeno!

Naravno, sve to prvo treba da se dokaže u praksi, ali kako smo imali priliku toliko puta već da se i sami uvjerimo u to da Honor ne pretjeruje i nema običaj da podbaci, vjerujemo da je i Magic 2 model baš takav - magičan.

Ovo je Android Pie, sa EMUI 9 UI-jem, telefon, čiji ekran zauzima gotovo svih 100 posto prednjeg dijela. Radi se o Super AMOLED ekranu dijagonale 6.4 inča, Full HD+ rezolucije i odnosa stranica 19:9. Ekran je zaštićen 2.5D staklom otpornim na grebanje i oštećenja, a skener otiska prsta ugrađen je u ekran, kao na Huawei Mate 20 Pro telefonu.

Ovaj model ima kamere, i to tri prednje, smještene u samom slajder mehanizmu, raspoređene kao jednu glavnu i dvije pomoćne. Glavna je rezolucije 16 megapiksela, a dvije pomoćne rezolucije po dva megapiksela, koje se koriste za dočaravanje efekta “dubine polja“, odnosno “bokeh-a“. Među njih je stavljen i infrared 3D skener lica u okviru “Face Unlock“ funkcije, koja otključava telefon skeniranjem korisnikovog lica čak i kad je mrak.

Unutra se nalazi Kirin 980 čipset, trenutno najbrži čipset u Android svijetu, kao i 6 ili 8 GB RAM sa 128 ili 256 GB memorije. Ovog puta microSD je izostavljen.

Glavna kamera je trostruka, formirana od crno-bijelog dijela rezolucije 24 MPx, glavne kamere rezolucije 16 megapiksela u boji i ultra-široke kamere rezolucije 16 megapiksela.

Honor Magic 2 podržava i dosad najbrže punjenje do 40 vati, koje omogućava da se baterija kapaciteta 3.400 mAh napuni do pola za samo 15 minuta, dok se za sledećih 15 puni na do nevjerovatnih 85 odsto kapaciteta. Novu tehnologiju Honor je nazvao Magic Charge i u paketu s telefonom stiže i ovaj moćno brz punjač. Telefon nema 3.5 mm audio ulaz, pa se USB Type-C koristi i kao ulaz za slušalice.

Od ostalih funkcija pomenućemo Bluetooth v5.0, dual GPS sa pojačanim prijemom signala, Dual SIM, dual Wi-Fi i Yoyo ličnog asistenta, za kojeg Honor tvrdi da je neprevaziđeno dobar.

Da li ćemo ikad otkriti kakav je Yoyo zaista - ne znamo, jer još uvijek nema informacija o tome da li će Magic 2 stići kod nas. Tokom razgovora sa Džekom Žaom, direktorom Honor kompanije u Pragu imali smo priliku da uživo vidimo Magic 2, ali ne i da saznamo da li će se pojaviti kod nas, jer to još uvijek, kako je objasnio, nije odlučeno ni u kompaniji.

Cijena Honor Magic 2 je 480 eura za model 6 + 128 GB i 610 za model 8 + 256 GB.

Izvor: Androideo

Tagovi:
Sve vijesti