Pažin poručio: Crna Gora nije ničija Sparta!

Autor:

Vremena kada su zagovornici ideologije “da je Crna Gora srpska Sparta” vedrili i oblačili regionom su iza nas, kazao je Pobjedi potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

1
A- A A+
Pažin Pazin Foto: MONDO/Gordana BojanićPažin kaže da što prije patrijarh Irinej to shvati, to će prije postati uvažen kao gost u Crnoj Gori, navodeći da nimalo nije impresioniran pohvalama patrijarha Irineja u kojima Crnu Goru naziva “srpskom Spartom”.

“Ovakva navodna pohvala ukriva neprihvatljivu ideologiju da postoji samo jedna pravovjerna etnička i vjerska zajednica u Crnoj Gori, koja je starija i važnija od svih drugih, pa i od same države”, naglasio je Pažin.

Crnu Goru, istakao je, “stvorile su, izgradile i sačuvale njene različitosti i na tim vrijednostima je u najtežim vremenima, uprkos pogubnim velikonacionalnim ideologijama, sačuvala mir i utrla put svojoj, evropskoj, budućnosti”.

“Zato se danas nikako naši građani ne mogu prepoznati u ulozi “Spartanaca” bilo čije velikonacionalne ideologije i ne mogu prihvatiti konstrukciju po kojoj postoji jedna superiorna etnička i vjerska grupa iz koje su se navodno izrodile sve ostale nacije i vjerske zajednice”,  poručio je Pažin srpskom patrijarhu.

Pažin: U EU do 2025, nismo mafijaška država

Sve vijesti