Uhapšen još jedan član grupe Janka Vukadinovića

Autor:

Po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen je A. D. (17) zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije na čijem su čelu Janko Vukadinović i nepoznata osoba, objavila je Pobjeda.

0
A- A A+
ilustracja Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac ilustracja

  Osumnjičeni A. D. je salušan kod tužioca, gdje se branio ćutanjem. Optužnicom se, podsjeća Pobjeda, A. D. tereti za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Istražitelji sumnjaju da je za Vukadinovića čuvao oružje i eksplozivne materije i predavao ih drugim osumnjičenima pri izvršenju krivičnog djela i pružao logistiku.

Kod maloljetnika je pronađen eksploziv velike razorne moći. Oduzeto je skoro pola kilograma eksploziva, štapin i detonatorske kapisle. Optužnicom se za stvaranje kriminalne organizacije tereti 19 osoba, od kojih su neki na slobodi, nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice.

Kriminalna grupa, prema navodima istražitelja, nastala je krajem prošle godine, kada je Janko Vukadinović izašao iz zatvora. On je u ZIKS-u izdržavao kaznu zbog podmetanja bombe ispred vrata stana tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. Vukadinoviću se na teret stavljaju četiri krivična djela, dok je njegov sugrađanin Marko Jovanović označen kao direktni počinilac dvostrukog ubistva u centru Podgorice 29. marta.

Tada je likvidiran Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović.

Ostalih 17 osumnjičenih se terete, između ostalog, za stvaranje kriminalne organizacije, ali ne i za učešće u ubistvu.

U stanu osumnjičenog za ubistvo spisak praćenih!

Sve vijesti