DF: Makedonci očitali lekciju svima na Balkanu

Autor:

Makedonski narod na današnjem referendumu o imenu države, održao je lekciju svima na Balkanu, a posebno Crnoj Gori, kako se mirno, dostojanstveno, hrabro i patriotski čuva sosptveni identitet, demokratija i suverenost, saopšteno je iz DF

DF: Makedonci očitali lekciju svima na Balkanu Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Birališta na referendumu, zatvorena su u sedam sati, a pola sata prije završetka glasanja zabilježena je izlaznost od 34 odsto.

DF je, kako su kazali, čestitao makedonskom narodu na pokazanoj istorijskoj odgovornosti za očuvanje nacionalnog i državnog dostojanstva.

"I pored nezapamćenog miješanja stranog faktora, nepoštenog i dvosmislenog pitanja, pritisaka iz Brisela, Berlina, Vašingtona, Pariza, Makedonci su danas pokazali da je slobodna volja naroda jača od Soroša, globalista i njihovih marioneta", kazali su iz DF-a.


Taj savez pozvao je sve građane Crne Gore da se ugledaju na Makedonce i da sve krupne političke odluke donose konsultujući narod kroz fer i slobodne rederendume.

Iz DF-a su naveli da ne služi na čast Crnoj Gori kada se njen Premijer javno hvali da su donosili odluke protiv kojih je 80 odsto naroda.

"U prošlosti su se Makedonci divili časti, snazi i slobodarstvu naših predaka, a u ovom vremenu mi sa velikim poštovanjem gledamo na otpor koji je raznim moćnicima demonstrirao taj mali ponosni narod", poručili su iz DF-a.

Tagovi:
Sve vijesti