Tesla 9.2: Ispravljene greške, cijena odlična

Tesla Smartphone 9.2, optimizovan spoj elegancije i moderne tehnologije, kako kažu njegovi tvorci. Pa, da vidimo kakav je to telefon…

Tesla 9.2: Ispravljene greške, cijena odlična Foto: Promo / Tesla

Kompanija ComTrade predstavila je najnoviji model pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2. Ovaj uređaj u korak prati sve novitete, koji su u proteklih godinu dana obilježili industriju mobilnih telefona.

Smartphone 9.1 Lite bio je prvi Tesla telefon, u koji je implementiran ekran sa odnosom stranica 18:9. S obzirom na to da ekrani sa ovom proporcijom nude znatno bolju preglednost u odnosu na tradicionalne (16:9), kao i bolju ergonomiju kompletnog uređaja, Tesla Smartphone 9.2 je otišao i korak dalje. Sa odnosom stranica 19:9, omogućena je i implementacija takozvanog “notch-a“, izreza u vrhu ekrana.

Zahvaljujući ovome, prednja strana telefona je maksimalno iskorišćena. Drugačije rečeno, dijagonala ekrana od 5.86 inča nije uticala na ukupne, i dalje kompaktne dimenzije telefona. Ikonice koje pokazuju preostalu energiju, intenzitet GSM i Wi-Fi signala i ostalo, našle su svoje mjesto upravo oko ovog izreza, lijevo i desno u odnosu na slušalicu - dakle, ne zauzimaju čitav red na ekranu i samim tim ostavljaju više prostora za prikaz sadržaja.

Imajući u vidu da neki korisnici nisu ljubitelji “notch-a“, inženjeri iz Tesla tima pobrinuli su se za opciju isključivanja. Jednostavno, sadržaj ekrana spustiće se ispod ivice izreza, koji će na taj način postati nevidljiv.

Tesla 9.2 Smartphone cena u Srbiji, prodaja, kupovina, Tesla 9.2 utisci, Tesla 9.2 komentari Foto: Promo / Tesla

Ekran Tesla Smartphone-a 9.2 je veoma svjetao i nudi tople i živopisne boje, a poboljšana HD rezolucija je zaslužna za oštru sliku i lako čitanje tekstualnih sadržaja. Ali to nije sve: s obzirom na to da se u plavom spektru (plavoj boji) nalaze i tonovi, koji imaju negativan uticaj na čulo vida, Tesla Smartphone 9.2 je opremljen i Smart Eye Protection tehnologijom, koja redukuje emisiju štetnih plavih nijansi.

Činjenica je da većina pametnih telefona dolazi sa više ili manje modifikovanim operativnim sistemom Android. Ovim modifikacijama proizvođači žele da daju pečat svojim uređajima, po kojem će biti prepoznati i jedinstveni. Ipak, previše modifikacija često donosi više problema nego koristi - uređaj postaje osjetljiviji na viruse, otežava se i usporava ažuriranje operativnog sistema, povećava vjerovatnoća za nastajanje grešaka u softveru i slično.

Tesla Smartphone 9.2 izgleda kao da je ispravio najveće propuste svog prethodnika, Tesla 9.1 Smartphone-a, koji je bio dobar, ali nedovoljno da se izbori sa naraslom konkurencijom u tom segmentu. Ovog puta Tesla “gađa“ cijenom i trendi opcijama - tu je kvalitetan čipset, moderan ekran pojačane HD rezolucije, dovoljna baterija i sve je upakovano u sjajno kućište. Iskreno se nadamo da će utisci ostati ovakvi i nakon nekoliko dana sa ovim telefonom - pratite nas, biće Tesla 9.2 testirana i kod nas!

MONDO MobIT

Zbog toga je važno da su takve modifikacije suptilne i mudro odmerene, a Tesla Smartphone 9.2 dolazi sa softverom, koji se gotovo i ne razlikuje od originalne Android verzije.

Nakon uključivanja Tesla Smartphone-a 9.2, dočekaće vas Android 8.1 Oreo. Telefon nije opterećen dodatnim i najčešće nepotrebnim aplikacijama nezavisnih autora - tu su samo osnovne aplikacije kompanije Google, kao što su Chrome, YouTube, Calendar, Calculator i slično, uz dodatak aplikacije, koja se stara o tome da performanse telefona uvijek budu na najvišem nivou.

Na ovaj način, budućim korisnicima ovog uređaja omogućeno je da samostalno i po svojoj želji prilagode telefon vlastitim potrebama, da instaliraju samo ono što im je zaista potrebno i uživaju u čistom i preglednom sadržaju. Odsustvo suvišnih i  unaprijed instaliranih aplikacija znači i više slobodne memorije za fotografije, muziku, video, aplikacije i ostalo…

Dvostruka kamera sa novim interfejsom

Na elegantnoj poleđini Tesla Smartphone-a 9.2 nalazi se dvostruka kamera, u konfiguraciji 16 MPx + 5 MPx. Uživaćete u snimanju fotografija i portreta sa bokeh efektom (zamućenom pozadinom). Brzi automatski fokus izoštrava sliku za tren, a na vama je da odlučite da li ćete na fotografiji da primijenite i neki od brojnih efekata ili čak možda uključite opciju za tzv. uljepšavanje lica.

Selfi fotografije možete da snimite prednjom kamerom od 16 MPx, kojoj će u uslovima slabijeg osvjetljenja pomoći prednji blic. Prisustvo blica sa obje strane telefona nije česta pojava, ali Tesla Smartphone 9.2, na zadovoljstvo korisnika, krši ovo nepisano pravilo.

Interfejs kamere je u potpunosti izmijenjen u odnosu na prethodne Tesla telefone. Sada je još intuitivniji, pregledniji, funkcionalniji i jednostavniji za korišćenje. Sve opcije su vam nadohvat ruke i zaista je lako u bilo kom trenutku izabrati odgovarajuća podešavanja.

Wi-Fi na koji možete da se oslonite

Kada Wi-Fi na nekim telefonima ne radi kako bi trebalo čak i ako je jačina signala zadovoljavajuća, uzrok je “gužva“ koja se zbog tehničkih ograničenja javlja na frekvenciji od 2.4 GHz (na kojoj funkcioniše većina Wi-Fi uređaja).

Tesla Smartphone 9.2 donosi rješenje ovog problema sa elektronikom koja radi na dvije frekvencije - 2.4 i 5 GHz. Zahvaljujući naprednijoj tehnologiji, na frekvenciji od 5 GHz nema “gužve u saobraćaju“, pa je veza znatno stabilnija, a prenos podataka brži.

Bluetooth nove generacije

Bluetooth 5.0 je naziv za najnoviju generaciju tehnologije, koja se još uvijek nije odomaćila ni u znatno skupljim uređajima vodećih svjetskih proizvođača. Ali, Tesla Smartphone 9.2 dolazi opremljen upravo ovom tehnologijom, čije ćete prednosti i te kako osjetiti. Prije svega, Bluetooth 5.0 donosi dramatično poboljšanje u pogledu performansi, funkcionalnosti, dometa i energetske efikasnosti. U poređenju sa prethodnom generacijom, Bluetooth 5.0 nudi dvostruko veću brinu prenosa, četiri puta veći domet, značajno manju potrošnju energije, poboljšanu bezbjednost podataka, stabilniju vezu i ostalo.

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, Tesla Smartphone 9.2 možete da povežete sa dva Bluetooth uređaja istovremeno, na primjer, sa muzičkim uređajem u svom automobilu i Bluetooth slušalicama. Na ovaj način, muziku sa svog telefona možete da slušate na auto zvučnicima bez narušavanja diskrecije tokom telefonskih poziva, jer ćete sagovornika čuti samo vi - putem Bluetooth slušalica.

Pozajmica energije drugim uređajima

Tesla Smartphone 9.2 posjeduje litijumsku bateriju od 3.000 mAh, koja mu obezbjeđuje zavidnu autonomiju. Međutim, energiju iz baterije ovog telefona možete čak i da pozajmite nekom drugom uređaju! Dovoljno je da u opcijama aktivirate funkciju Reverse Charge i zatim neki drugi uređaj (telefon, foto-aparat, Bluetooth slušalicu) kablom povežete sa svojim Tesla Smartphone-om 9.2, koji će istog časa početi da puni njihove baterije.

Tesla 9.2 Smartphone cena u Srbiji, prodaja, kupovina, Tesla 9.2 utisci, Tesla 9.2 komentari Foto: Promo / Tesla

Da vaši podaci budu zaista samo vaši

Bezbjednost i privatnost svih podataka koje korisnik čuva u svom mobilnom telefonu moraju biti na najvišem nivou. Zbog toga je Tesla Smartphone 9.2 opremljen čitačem otiska prsta, koji će munjevito i bez greške prepoznati vlasnika telefona, a neovlašćeno tumaranje po fajlovima, fotografijama i porukama ostaviti u prošlosti.

Skener otiska prsta možete da programirate i za upravljanje telefonom i aplikacijama.

Pokretačka snaga - poboljšan hardver

Tesla Smartphone 9.2 opremljen je snažnim osmojezgarnim MediaTek Helio P22 2.0 GHz procesorom, koji je uparen sa 4 GB brze radne memorije. Sa ovakvom hardverskom konfiguracijom, sve što smjestite u 32 GB interne memorije ovog telefona biće vam dostupno za tren, a aplikacije i igre vam se pokoravati bez čekanja i neprijatnog zastajkivanja.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Tesla Smartphone 9.2 Dual SIM telefon, što je od koristi svima, koji imaju dva telefonska broja, a ne žele da razmišljaju o dva telefona.

Specifikacije telefona dati su u našoj galeriji slika.

Preporučena maloprodajna cijena Tesla Smartphone 9.2 je oko 255 eura i čini Tesla 9.2 vrlo zanimljivim za kupovinu. Šta vi kažete?

Sve vijesti