Šta je sve Apple izmislio na iPhone premijeri

Nije sve što je Apple rekao tačno - evo i šta.

2
A- A A+

Navikli smo da je Apple oduševljen na svojim premijerama, da su govori prepuni epiteta svakakve jačine, a o floskulama, poput one “opcija, koja će vam promeniti život“ da i ne govorimo. Ipak, ovog puta je bilo drugačije - Apple i njegovi izvršni direktori nisu bili samo uzbuđeni, bili su ekstatični!

Ipak, nije sve što je Apple rekao i tačno, a bilo je nekoliko vrlo smelih tvrdnji.

Recimo, Apple je rekao da je njihov A12 Bionic čip prvi na svetu urađen u novoj sedam nanometara tehnologiji, što ne stoji, jer je Huawei dve nedelje pre toga najavio svoj Kirin 980 čipset, koji je napravljen u istoj toj tehnologiji. Istina je svakako da će iPhone XS i iPhone XS Max biti prvi, koji će na tržište stići sa ovim čipsetom, ali Apple svakako nije prvi, koji je najavio 7 nm čipset.

Apple je bio neverovatno uzbuđen i zbog opcije da se fotkama, nakon slikanja u foto alatki izmeni zamućenje polja i nazvao to revolucijom na smartfonima, tvrdeći da su prvi koji su tu mogućnost uveli. Opet netačno, jer Nokia tu opciju ima godinama na svojim telefonima, a ima je i Huawei i ko zna koliko još proizvođača Android telefona.

Pročitajte i ovo: Cena je, naravno, viša, iPhone XS Max do 1.649 €

Još jedna stvar, koju je Apple promašio jeste razdvajanje slika na delove, odnosno slojeve i prilagođavanje svakog od njih tako da boje i oštrina budu najbolji i njihovo naknadno ponovno spajanje u jednu kompoziciju. I ovo je nazvano revolucijom na kameri, a istina je da to imaju Android telefoni već neko vreme. Recimo, Honor 10 baš za takav scenario pravljenja fotki koristi svoje AI sposobnosti kamere. Honor 10 najavljen je predstavljen u maju ove godine.

Da li ste vi primetili još nešto “novo“?


Izvor: Apple

Izvor: Apple

Tagovi:
Sve vijesti