CR7 u "kalču": Redovi, pune tribine, nervoza...

Autor:

"Hajp" je bio očekivan, "hajp" se i dogodio.

Prva utakmica Kristijana Ronalda u Seriji A donela je sasvim očekivani "hajp".

Oronulo "Markantonio Bentegodi" zdanje u Veroni, na čijim se tribinama prošle sezone okupljalo prosečno 12.500 navijača svakog drugog vikenda, mesto je na kom je petostruki osvajač "Zlatne lopte" odigrao svoj prvi meč u Seriji A.To nije prošlo neprimećeno, naprotiv.

Od trenutka kada se crno-beli autobus sa fudbalerima Juventusa pojavio u blizini stadiona koji dele Kjevo i Verona, društvene mreže preplavile su slike i snimci na kojima je jasno mogao da se oseti "hajp" kakav u Italiji dugo nije izazvao dolazak jednog konkretnog igrača.

Svaki korak Kristijana Ronalda pred prvu zvaničnu utakmicu od 120 miliona evra vrednog transfera iz Real Madrida beležile su što profi, što kamere navijača-amatera od kojih je 29.000 ušlo na prvu utakmicu prvog kola Serije A u sezoni 2018/19.Svi ostali, a među njima i naša dvojica veterana "kalča": kapiten domaćih Ivan Radovanović i štoper Nenad Tomović (Filip Đorđević je zaigrao u drugom, Strahinja Tanasijević ostao na klupi), bili su u drugom planu tokom jednog od najgledanijih prenosa italijanskog fudbala u poslednjih desetak godina, koji su otkupile brojne TV stanice iz svih krajeva sveta.

Godišnja plata Ronalda u novom klubu iznosi 31 milion, a svi fudbaleri koje na raspolaganju ima trener "letećih magaraca" Lorenco D'Ana koštaće 9,5 miliona evra naredne sezone. 

"HAJP" OKO TERENA, SPEKTAKL NA TERENU

Utakmica? Spektakularna bar koliko i vest o Ronaldovom dolasku u Torino!

Bilo je 0:1 u 3. minutu uz 90 odsto poseda lopte za goste, izjednačenje iz prve akcije domaćih i šuta koji je išao u okvir gola Juventusa, pa i vođstvo Kjeva posle penala u 56. minutu kada je bivši "bjankonero" Emanuel Đakerini morao da se izvinjava.

Ali, kao i nebrojeno puta do sada, Juve je uspeo da se "isčupa" u finišu u čemu mu je pomogao Matija Bani autogolom u 77. minutu za 2:2, nakon čega je na ulasku u nadoknadu vremena arbitar Fabricio Paska doneo hrabru i ispravnu odluku da posle pregledanja snimka poništi pogodak rezerviste Marija Mandžukića za šokantnih 2:3.

Razlog je bio ili Ronaldovo igranje rukom ili faul nad golmanom "letećih" Stefanom Sorentinom, koji je ostao bez svesti i nije bio u stanju da nastavi meč.

Zamenio ga je Andrea Sekulin u 92. minutu i primio gol iz prve naredne akcije u kojoj je Aleks Sandro asistirao Federiku Bernardeskiju za ipak šokantnih 2:3.

Sve vijesti