Miloševićevo pismo dan prije smrti

Autor:

Dan prije nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Slobodan Milošević me zamolio da njegovo, rukom napisano pismo odnesem u Rusku ambasadu, sa zahtjevom da se to pismo preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu, kaže advokat Zdenko Tomanović.

1
A- A A+

slobodan milošević Foto: Mondo/ Goran Sivački


U tom pismu Milošević se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio je da ga Rusija spasi i zaštiti, rekao je "Nedeljniku" advokat.

Tomanović je u tom intervjuu pričao o svojim iskustvima iz vremena kada je bio pravni savjetnik Slobodanu Miloševiću u Hagu.

Zdenko Tomanović na slici desno Foto: Mondo/Stefan Stojanović Zdenko Tomanović na slici desno

Govorio je o tome kako je izgledao poslednji susret a Miloševićem u Hagu:

"Dan prije nego što je u ćeliji pronađen mrtav, Milošević me je zamolio da dođem nešto ranije kod njega u zatvor, i da njegovo, rukom napisano, pismo odnesem u Rusku ambasadu, sa zahtjevom da se to pismo preda ruskom ministru Sergeju Lavrovu. U tom pismu se žalio da ga u Tribunalu truju i tražio je da ga Rusija spasi i zaštiti".

"Ja sam odmah predao to pismo u Ruskoj ambasadi, a prijem tog pisma je kasnije potvrdio i Lavrov. Dan kasnije, Milošević je pronađen mrtav", rekao je Tomanović, koji je bio i jedini građanin Srbije koji ga je vidio mrtvog u ćeliji, prenosi Fonet.

Tagovi:
Sve vijesti