Kinezi će biti #1 na tržištu telefona već 2019?

Najveći proizvođač telefona iz Kine objavio je planove da postane broj jedan na svetskom tržištu već do kraja 2019.

0
A- A A+

Apple je “pao“ u drugom tromesečju 2018. godine, jer je Huawei značajno unapredio prodaju svojih modela i sad je drugi najveći proizvođač telefona na svetu. U prvoj polovini Huawei je prodao preko 95 miliona telefona, a prvobitan plan je bio da se proda ukupno 180 miliona telefona za celu godinu. S obzirom na to da stiže Mate 20/Mate 20 Pro model i sledi deo godine kad se prodaje najviše telefona, Huawei je podigao prognozu na najmanje 200 miliona prodatih telefona u 2018. godini. To je i dalje manje nego što Samsung prodaje godišnje, ali kompanija je sebi postavila ambiciozan cilj - da pretekne južnokorejskog giganta do kraja 2019. godine.

Huawei to namerava da ostvari daljom dobrom prodajom Y, P i Mate serije, ali i dolaskom drugih serija, kakve su eventualno savitljivi telefon, ali i prvi 5G telefoni, koje kineska kompanija planira za početak 2019. godine. Huawei je tokom prve polovine 2018. godine bio najpopularniji proizvođač u Kini i jedini, koji je ostvario rast od skoro 30 odsto, a prodaja u Evropi je porasla za čak 73 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Huawei nema podršku američkog tržišta, što jeste hendikep za kompaniju, ali zato ima Honor, koji je jedan od najjačih “motora“ prodaje i generator tržišnog udela.

MONDO MobIT

Huawei sve ovo ostvaruje bez najvećeg svetskog tržišta pametnih telefona - američkog, gde je gotovo, pa zabranjena prodaja Huawei telefona.

Ipak, ni Samsung se neće predati, naravno! Kompanija planira velike rezove - spajanje Galaxy S i Galaxy Note serija, “obnovu“ Galaxy J i Galaxy A serija, koje će biti potpuno unapređene, a šuška se i o novoj Galaxy F seriji i čak tri modela u novoj Galaxy seriji vodećih telefona, koji bi mogao da se zove Galaxy S10.


Izvor: MONDO MobIT

Sve vijesti